20.06.2017.

Koncert klapa u Svetoj Nedelji

Dalmatinska pisma u dvorcu Erdõdy

U subotu, 17. lipnja, Sveta Nedelja je šesti put zaredom bila kontinentalni klapski epicentar. Organizator Klapa Barun, uz podršku Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice grada Svete Nedelje i dobrotom sponzora, je svojim sugrađanima i gostima omogućila uživanje u raznovrsnim klapskim zvucima Dalmacije. Renomirane klape zavidnih uspjeha s omiškog klapskog festivala pjevale su tradicionalne klapske pjesme, ali i mnoštvo novoskladanih i popularnih pjesama u klapskom aranžmanu. Klapsku večer u kerestinečkom dvorcu obitelji Erdõdy je vodio i animirao zanimljivim najavama Branko Uvodić.

Ženska klapa Stentoria iz Daruvara je otvorila večer, a nakon njih su slijedili Samoborci iz Klape Poj, Zadrani iz Klape Munita, zagrebački Bračani iz Klape Petrada, iza kojih su nastupili domaćini iz Rakitja, Mješovita klapa Barun. Iza Baruna ova glazbena večer je kulminirala nastupom Ženske klape Cesarice iz Zagreba i Muške klape Bunari iz Vodica.

Bodulska balada, Molitva za tebe, Murtilica lipo cviće, Vapori, Zadarski tanac, Široko levonte, Ča vridi, Dalmatinski scherzo, Sutra će te ponit, Izliči me, Ako voliš me, Loza u škripu, Moj dida i ja, samo su neke od pjesama koje su klape nadahnuto izvele pred brojnom publikom u dvorcu Erdody. Na kraju koncerta su sve klape došle na pozornicu i izvele ariju U boj, u boj iz najpoznatije hrvatske opere Nikola Šubić Zrinski.

Koncert je zbog nestabilnog vremena preseljen u dvoranu unutar dvorca koja je bila premalena za sve koji su te večeri došli slušati klape pa je osim dvjestotinjak gostiju unutar dvorane još toliko ljudi sjedilo u publici u atriju dvorca, za koji su organizatori osigurali live stream iz dvorane i razglas.

Cijeli koncert je snimao Hrvatski radio, koji će snimku koncerta pustiti u eter u jednom od sljedećih utoraka navečer koji su u programu rezervirani upravo za ovakve koncerte koji se održavaju diljem Hrvatske.

Druženje s klapama je trajalo dugo u noć, a publika u Svetoj Nedelji je još jednom pokazala da je željna ovakvih dobrih i kvalitetnih koncerata.

T.I.

 

Koncert klapa u Svetoj Nedelji

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002