29.03.2017.

Izložba Fotokluba Klik u gradskoj vijećnici Svete Nedelje

Ritam gradova Hrvatske i svijeta u Svetoj Nedelji

Fotoklub Klik proslavio je svoj 8. rođendan otvorenjem izložbe ulične fotografije Ritam grada 28. ožujka u gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje. Na natječaj je pristiglo 78 fotografija, a posjetitelji su mogli uživati u 33 najbolje fotografije od 18 autora po izboru fotografa Maxa Juhasza, autora više knjiga o uličnoj fotografiji.

- Ovom izložbom i proslavom našeg rođendana želimo zahvaliti dragim prijateljima koji su nam pomagali od osnutka, koji kontinuirano podupiru naš rad, koji su nas usmjeravali, davali savjete, dijelili svoje znanje s nama, ali i osiguravali nam materijalna sredstva da bismo mogli realizirati naše projekte - naglasio je Roman Avdagić, predsjednik Fotokluba Klik.

- U uličnoj fotografiji najvažnije je sudjelovanje. Da, ulica voli sudjelovanje. Fotograf je sudionik scene, priče, trenutka, izložen na njoj poput svakog drugog aktera slike, a onaj tko uspije izaći iz svoje dobro znane školjke i zakoračiti u sasvim osobnu avanturu i reagirati na okolinu u kojoj se trenutno nalazi, igra igru koja se nikada ne igra dva puta na isti način. On često biva nagrađen ekstra fotografijama, onima koje izlaze iz okvira uobičajenosti dajući im pečat posebnosti, što u današnje vrijeme hiperprodukcije slika nije nimalo lak zadatak – istaknuo je Max Juhasz, dodavši kako se ostatak svega temelji na prilici, mogućnosti, znanju i iskustvu da se nalazite "u pravom trenutku na pravome mjestu".

Izložbu je otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, poručivši da su članovi Fotokluba Klik ostavili izuzetan trag iza sebe. Tom prigodom župan je proglašen počasnim članom Fotokluba Klik.

Otvorenju izložbe prisustvovali su još i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin sa zamjenicima Ivicom Pavlićem i Damirom Halužanom, predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Dragutin Vinovrški Pentek, u ime gradonačelnika Grada Samobora pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Hrvoje Frankić, direktorica TZ Svete Nedelje Renata Vlahović, kao i ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Koliko smo izašli iz zone komfora, koliko smo bili uspješni ili neuspješni u svojoj nakani da stvorimo što posebniju uličnu fotografiju, najbolje je da posjetitelji procijene sami. Izložba će biti otvorena do kraja travnja i može se pogledati u prostorijama Grada Svete Nedelje.

R.A.

 
29.03.2017.

Izložba radova s likovne kolonije Hrvatskog učiteljskog društva

Lijepi pokloni za Dan učitelja

Izložba radova s likovne kolonije Hrvatskog učiteljskog društva

U samoborskoj Gradskoj knjižnici je u utorak, 28. ožujka, otvorena izložba likovnih radova nastalih na koloniji Hrvatskog učiteljskog društva u Centru Lug krajem prošle godine.

Dvadesetak učitelja likovne kulture i članova Likovnog odjela Matice hrvatske Samobor naslikali su četrdesetak akvarela, koji će biti darovani njihovim kolegama učiteljima, mentorima i umirovljenicima u povodu Dana učitelja.

Predsjednica Hrvatskog učiteljskog društva Kristina Halužan zahvalila je svim sudionicima kolonije, kao i domaćinima u Centru Lug te Gradskoj knjižnici, koji su im omogućili ovu izložbu.

M.K.

 

Izložba Fotokluba Klik u gradskoj vijećnici Svete Nedelje

Izložba radova s likovne kolonije Hrvatskog učiteljskog društva

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002