25.10.2017.

Radionica Fotokluba Klik na temu portret fotografije

Igor Geržina im bio inspirativan motiv

U sklopu novog programa "I ja volim fotografirati" Fotoklub Klik je 24. listopada održao radionicu portret fotografije. Gost je bio glazbenik Igor Geržina, ugledni saksofonist, kompozitor i višestruki dobitinik nagrade Porin.

U uvodnom dijelu radionice Geržina je govorio o odnosima na relaciji glazbenik – fotograf, načinu fotografiranja pop-rock i klasičnih koncerata, a bilo je riječi i o autorskim pravima, glazbenim i fotografskim problemima u vezi ostvarivanja istih, o komercijalnom korištenju fotografije u diskografiji, te o vizualnoj komunikaciji i predstavljanju glazbenog djela kroz medij fotografije i dizajna.

A zatim se krenulo s fotografiranjem. Svatko je na raspolaganju imao određeno vrijeme, koje je mogao iskoristiti za kreativne portrete glazbenika i njegovog instrumenta. Za to vrijeme na drugom setu rasvjete članovi fotokluba su mogli fotografirati jedni druge. Profesionalnu rasvjetu osigurala je tvrtka Prizma d.o.o., vjerni sponzor fotokluba, koji stalno uskače s opremom za različite radionice.

Posebno iznenađenje radionice je i nagradni natječaj, u kojem svi koji to žele mogu poslati do pet fotografija, od kojih će Igor Geržina odabrati tri najbolje i nagraditi ih svojim zadnjim CD izdanjem – albumom instrumentalne smooth jazz glazbe Bucket List. Posebno zahvaljujemo Danielu Močanu na pomoći oko rasvjete, pozadina i nesebičnoj asistenciji svim članovima fotokluba!

Roman Avdagić

 
25.10.2017.

Glazbena škola Ferdo Livadić dobitnik nagrade Najuspješnija glazbena škola

Najbolji glazbenici dolaze iz Samobora!

Glazbena škola Ferdo Livadić dobitnik nagrade Najuspješnija glazbena škola

Samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić dobitnik je ovogodišnje nagrade Najuspješnija glazbena škola, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP). Zaslužena je to nagrada svim djelatnicima i vodstvu škole za dugogodišnji rad, trud, strpljivo kreiranje i ostvarivanje zadanih ciljeva, do kojih se dolazi zahvaljujući zajedništvu, uzajamnom razumijevanju i visokoj profesionalnosti.

Uz proglašenje i ostalih nagrada - nagrada za životno djelo i godišnjih nagrada profesorima, bit će upriličen koncert na kojem će nastupiti i neki učenici naše škole.

Podsjetimo da su među prijašnjim dobitnicima Godišnje nagrade profesorima i tri profesora GŠ Ferdo Livadić: Dražen Varga (2007.), Vesna Radinčić (2012.) i Vesna Faullend Heferer (2013.), što je dodatno potvrdilo odluku Plenuma HDGPP-a da upravo našoj školi dodijeli ovo priznanje.

Uz čestitke svim djelatnicima, učenicima i roditeljima, škola zahvaljuje Gradu Samoboru i Zagrebačkoj županiji na svesdrdnoj podršci i uvažavanju u radu.

Svečano uručenje nagrade bit će 17. prosinca u 20 sati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a možete ga uveličati i vi svojim dolaskom.

Z.M.

 

Radionica Fotokluba Klik na temu portret fotografije

Glazbena škola Ferdo Livadić dobitnik nagrade Najuspješnija glazbena škola

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002