18.01.2017.

Na Autobusnom kolodvoru otvorena izložba svetonedeljskog Fotokluba Klik

Putujuća razglednica Hrvatske

Pred brojnim uzvanicima, posjetiteljima i ljubiteljima fotografije, u utorak, 17. siječnja, u prostorijama samoborskog Autobusnog kolodvora otvorena je izložba članova svetonedeljskog Fotokluba Klik naziva Razglednica Hrvatske. Izložbu je, u nazočnosti gradonačelnika Drage Prahina, županijskog pročelnika Vjerana Štublina i članova kluba, otvorio direktor Komunalca Ivica Karoglan, a o izložbi su govorili predsjednik kluba Roman Avdagić i njegova zamjenica Željka Šabarić.

Tema natječaja za ovu izložbu bila je turistička fotografija, odnosno naglasak na prirodne ljepote Hrvatske, a na natječaj je pristiglo 90 fotografija, od kojih je poznati pejsažni fotograf Dario Žagar za ovu izložbu i prateći katalog izabrao njih 33.

Izložba će nakon Vrbovskog i Samobora putovati dalje, a u Samoboru se može razgledati do kraja siječnja.

U glazbenom programu nastupila je violinistica Petromila Jakas.

M.K.

 
18.01.2017.

22. siječnja u zagrebačkom HNK gostuje mjuzikl Matilda

Priča o neobičnoj djevojčici koja posjeduje moć telekineze

22. siječnja u zagrebačkom HNK gostuje mjuzikl Matilda

Iznimno uspješan dječji mjuzikl Matilda, u režiji Nine Kleflin, na autorsku glazbu Nene Belana i Marijane Nole, u nedjelju, 22. siječnja, ponovno gostuje na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u dva termina – u 17 i u 19 sati.

Mjuzikl je nastao u produkciji Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku i Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku u lipnju 2015. godine, a od tada je diljem Hrvatske stekao kultni status kod djece i odraslih. Originalno, predstava je nastala prema romanu za djecu američkog autora Ronalda Dhala, a kao mjuzikl izvodi se i na Broadwayu.

Matilda je neobična djevojčica koja posjeduje moć telekineze. Ona može očima pomicati stvari, ali i svojim dobrim srcem ispraviti nepravdu. Iako živi sa sebičnim roditeljima i ide u školu kojom vlada okrutna ravnateljica, ona će preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke i potruditi se da okruženje u kojem živi bude bolje. Predstava tematizira pravo svakog djeteta i svakog čovjeka da se izbori za najkvalitetniji mogući život, usprkos nepovoljnim okolnostima koje ga okružuju. Čitava priča promatrana je iz Matildine vizure i publici će predočiti upravo onakav svijet kakvim ga ona doživljava.

U predstavi uživo svira glazbeni sastav Fiumens iz Rijeke u sastavu: Neno Belan, Vedran Križan, Leo Rumora i Olja Dešić. Glazba i songovi uokviruju i opisuju Matildino doživljavanje svijeta. Svaki lik ima svoj song koji ocrtava i zaokružuje njegov karakter, a kroz pjesmu su opisane i najupečatljivije situacije u kojima se Matilda i njeni prijatelji nalaze.

U glumačkoj podjeli sudjeluju Maja Kovač u naslovnoj ulozi, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić, Franka Klarić, Šime Bubica, Orijana Kunčić, djeca dramske radionice iz Šibenika te dječji zbor

Zdravo maleni.

Scenograf je Osman Arslanagić, kostimograf Sara Lovrić Caparin, a koreograf Zorana Mihelčić.

R.K.

 

Na Autobusnom kolodvoru otvorena izložba svetonedeljskog Fotokluba Klik

22. siječnja u zagrebačkom HNK gostuje mjuzikl Matilda

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002