03.10.2017.

Dani smijeha Kerekesh Teatra u Samoboru

Dođite po svoju dozu smijeha/lijeka

Umjetnička organizacija Kerekesh Teatar, s izborom odličnih novih komedija u vlastitoj produkciji, stiže u Samobor u kino dvoranu Pučkog otvorenog učilišta nasmijati publiku i obilježiti jubilarnu 100. izvedbu predstave Krtice.

Rapored predstava:

Utorak, 10. listopada - 20:00 sati

SVE U 3...

Dvije cimerice muku muče sa susjedom koji se objesio točno kod njihovog prozora. Sofija i Marlena uspijevaju uvući visećeg susjeda u svoj stan i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja oživljavanja, uz sve komplikacije, pokojni susjed ima još iznenađenja. Velikih.

Igraju: Katarina Baban, Sanja Drakulić, Matija Kačan/Frano Novljan

Redateljica: Iva Ilakovac

Adaptacija teksta: Ljubomir Kerekeš

Tekst: autorski tim predstave

Srijeda, 11. listopada - 20:00 sati

OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR

Odlična komedija Kerekesh Teatra, nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu, u režiji Ljubomira Kerekeša, koji je odlučio pomaknuti granice svojih predstava i osim svakodnevnih problema "malog" čovjeka progovoriti i o svakodnevnim problemima "indijanaca". Nakon uobičajene svađe mladog bračnog para, vrckava žena preda svog muža "indijancima", koji su u potrazi za doktorom. Kćer poglavice je naglo postala nijema i poglavica je zahvalan što mu u pomoć dolazi doktor. Nažalost, taj doktor, jedino što zna je - cijepati drva. U predstavi igraju poznati i nagrađivani glumci: Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk, Zoran Pribičević

Redatelj: Ljubomir Kerekeš

Četvrtak, 12. listopada - 20:00 sati

KRTICE

Na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori se domar Stjepan Radički. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi se otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i Žarko Potočnjak, bivši ministar Linić, Siniša Popović, Massimo, Policajac z Mača i mnogi drugi. Više od 15 likova u predstavi, na maksimalno duhovit način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš, a režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš.

Igra: Jan Kerekeš

Nakon prestave bit će upriličen prigodan domjenak za publiku u povodu 100. jubilarne izvedbe predstave Krtice

Sve izvedbe počinju u 20:00 sati, a cijena ulaznice je 50 kuna za svaku izvedbu. Cijena za sve tri predstave je 120 kn. Cijena ulaznice za grupe s više od 20 osoba je 40 kuna. Ulaznice možete kupiti na blagajni POU u Samoboru (Trg Matice Hrvatske 3). Više informacija o ulaznicama možete potražiti na www.samobor.hr/pousamobor, a više detalja o predstavama na www.kerekesh-teatar.hr.

T.I.

 
03.10.2017.

SGJ - Nastavljeno natjecanje mladih glazbenika

Ekspresije oduševile publiku

SGJ - Nastavljeno natjecanje mladih glazbenika

Samoborska glazbena jesen i dalje je u znaku Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić. U ponedjeljak, 2. listopada, nastupio je pijanist Lovre Marušić, prošlogodišnji dobitnik Nagrade Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

Lovre Marušić diplomirao je ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljubomira Gašparovića i ubraja se među ponajbolje mlade pijaniste. Uz nagradu na samoborskom festivalu, do sada je osvojio niz domaćih i međunarodnih nagrada, dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, a kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima te s uvaženim orkestrima pod ravnanjem eminentnih dirigenata.

Za otvaranje ovogodišnjeg samoborskog koncerta Marušić je odabrao skladbu Contradanza Borisa Papandopula, inspiriranu dubrovačkim plesom. Slijedila je Kreisleriana op. 16 Roberta Schumanna, koju odlikuje fragmentarnost i unutarnja nestabilnost fakture u službi stvaranja dvaju svjetova, koju je Marušić prenio s fascinantnom ekspresijom. Drugi dio koncerta započeo je 14. Sonatom za klavir u cis-molu, op. 27, br. 2 Quasi una fantasia (Mjesečeva sonata) Ludwiga van Beethovena, čija prepoznatljivost i popularnost traje od prve izvedbe pa sve do danas. Sonata fantazija op. 19 br. 2 Aleksandra Scriabina, koju je autor skladao punih pet godina, zaključila je vrlo uspješnu večer.

Samoborska glazbena jesen nastavlja u istom ritmu, jer u utorak, 3. listopada, na programu je svečano proglašenje pobjednika 14. međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić i nastup prošlogodišnjih laureata Kvarteta saksofona Ardemus i Cantus Ansambla pod vodstvom dirigenta Berislava Šipuša. Početak svečanosti u župnoj crkvi svete Anastazije je u 20 sati.

T.I.

 

Dani smijeha Kerekesh Teatra u Samoboru

SGJ - Nastavljeno natjecanje mladih glazbenika

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002