07.06.2017.

Obljetnički koncert Vokalnog ansambla Samoborke u povodu 35 godina rada

Tak se popeva!

Samobor je odavno poznat kao grad u kojem se posebno njeguje glazba. Od samoborskih svirača i pjevača već dugi niz desetljeća strepi domaća i inozemna konkurencija na brojnim smotrama i festivalima na kojima naši Samoborci sudjeluju. Ni Samoborke tu nisu iznimka, već, dapače, pravilo.

Vokalni ansambl Samoborke prije 35 godina utemeljio je Željko Bradić, koji je već tada prepoznao pjevački potencijal članica Tamburaškog društva Ferdo Livadić, koje su od osnivanja činile nukleus Samoborki. Njegov rad sa Samoborkama nastavio je Bojan Pogrmilović, a unazad pet godina vodi ih Dražen Kurilovčan. O njihovom pedagoškom, umjetničkom radu i pedigreu ne treba više potrošiti ni slova, jer su, jednom riječju – besprijekorni.

Takav je bio i koncert u povodu 35. obljetnice rada i djelovanja Vokalnog ansambla Samoborke, koji je u utorak, 6. lipnja, održan u samoborskoj kino dvorani.

Naše Samoborke dale su si oduška, pokazale kak se popeva i tako svojim izvedbama bez daha ostavile dupkom punu dvoranu kina, koja je samo jako pljeskala i vikala "Bravo"!

Priču o Samoborkama i brojne "štiklece" iz 35 godina duge i uspješne karijere tijekom koncerta ispričala je voditeljica Vanda Bartulica, a velik jubilej uveličali su njihovi muški kolege iz samoborske Klape Poj.

M.K.

 
07.06.2017.

Izložba grafičkih mapa studenata II. godine Grafičkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Maloj dvorani Galerije Prica

Ovako se kali "grafički zanat"

Klase studenata Grafičkog odsjeka zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti tijekom druge godine studija od 2011. godine u sklopu redovnog programa stvaraju i produciraju svoje grafičke mape. Devet takvih mapa, od kojih su 4 u tehnici sitotiska, a 5 u tehnici litografije, predstavljeno je u utorak, 6. lipnja, na prigodnoj izložbi u Maloj dvorani Galerije Prica.

Mape su posebno zanimljive jer je kroz njih, na neku od zadanih tema, vidljiv tijek nastanka konačnog uratka od njegovih prvih skica i razrade teme sve do realizacije. O tome je pred studentima i nazočnima na otvorenju ove izložbe govorila autorica predgovora prigodnog kataloga Sonja Švec Španjol, a radove svojih studenata pohvalili su i njihovi mentori Josip Baće i Samoborac Miran Šabić, naš prvi doktor umjetnosti.

Uz ovu izložbu, u predvorju kina na velikim panoima postavljena je putujuća izložba o velikim svjetskim ljubavima, među kojima su, naravno, i naši Ljubica i Vraz.

Izložbu možete pogledati do 29. lipnja.

M.K.

 

Obljetnički koncert Vokalnog ansambla Samoborke u povodu 35 godina rada

Izložba grafičkih mapa studenata II. godine Grafičkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Maloj dvorani Galerije Prica

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002