23.09.2013.

Humanitarni koncert popularne duhovne glazbe Neka se čuje do neba glas

Duhovna notna priča kreće dalje

Humanitarni koncert popularne duhovne glazbe Neka se čuje do neba glas

Raznolik je i ove godine bio veliki humanitarni koncert popularne duhovne glazbe Neka se čuje do neba glas, koji je održan 22. rujna u Sportskoj dvorani Samobor. Ponudio je bogat dvosatni program, ponovno različite glazbene žanrove, nove obrade starih duhovnih pjesama, aranžmane za tamburice, nove izvođače i opet punu dvoranu. Organizirala ga je Udruga U Duhu S Kristom. Sve se odvijalo uživo, za što su ponajprije zaslužni samoborski duhovni orkestar pod vodstvom Ivana Gajšaka i tamburaški sastav TD Ferdo Livadić s prof. Petrom Vojvodić. Nastupali su Dekanatski zbor mladih iz samoborskih župa vođen prof. Markom Otmačićem, Maja Tadić, Ivo Šeparović, Luka Balvan, Ana i Klapa Barun, grupa RiM, Božja pobjeda te Božja Slava Band.

Uvod u koncert bio je svečani ulazak u dvoranu kulturno-umjetničkih i etno udruga iz Samobora i Svete Nedelje, dok je domaći samoborski zbor pjevao ulaznu pjemu Kriste u tvoje ime. Nošnje su odjenuli članovi KUD-a Strmec, Društva svetog Izidora Seljaka zajednice Ekosspiritus, Udruge Etno-fletno iz Samobora te skupine s narodnim nošnjama iz župe Krista Kralja iz Domaslovca.

Publika je najburnije pozdravila nastupe grupe RiM iz Zagreba, koja je i prošle godine oduševila svojim osebujnim stilom u duhovnoj glazbi, zatim Ive Šeparovića, koji je pokazao kako i duhovne pjesme mogu imati šaljivi prizvuk, te u najvećoj mjeri nastup mlade Ane Barun iz Rakitja i njezine braće okupljene u klapu, koja je za mnoge bila otkriće večeri. Ana je kao sudionica ovog programa izabrana na audicijskoj duhovnoj večeri održanoj u lipnju i u potpunosti je opravdala tadašnju odluku stručnog ocjenjivačkog suda.

Humanitarna nota, koja je i ove godine krasila koncert Neka se čuje do neba glas, ogledat će se u pomoći što će dio prihoda od prodanih ulaznica biti u materijalnoj vrijednosti uručen dvjema višečlanim obiteljima sa Žumberka, odnosno iz Orešja.

Koncert je okupio i uzvanike, Samoborsko-okićkog, Svetonedeljskog i Žumberačkog dekanata, a pratili su ga i zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i dopredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mario Vlahović.

Zadovoljna je, prema reakcijama, na kraju bila i publika, ali i organizatori, koji su najavili novi ovakav projekt i za sljedeću godinu.

Kristina Kirschenheuter

 

Humanitarni koncert popularne duhovne glazbe Neka se čuje do neba glas

Arhiva 2013

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002