08.10.2013.

Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Samobora

Najbolji za najviše ciljeva

Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Samobora

Gradonačelnik Grada Samobora dana objavio je Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Samobora.

Pozivaju se ustanove i udruge iz kulture s područja Grada Samobora da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Kulturnog vijeća Grada Samobora za iduće mandatno razdoblje od četiri godine od dana imenovanja.

Za članove Vijeća imenuju se djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci iz područja umjetnosti i kulture koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva radi kojih je Vijeće osnovano.

Tekst javnog poziva može se preuzeti na www.samobor.hr.

S.S.

 
08.10.2013.

SGJ - Upečatljiv početak Marimba Weeka

Kai Strobel i The Wave Quartet otvorili ciklus

SGJ - Upečatljiv početak Marimba Weeka

Marimba Week, pod vodstvom Ivane Bilić, postao je sastavni dio Samoborske glazbene jeseni, a ove godine održava se po peti puta. Kao i obično, planirano je niz koncerata poznatih udaraljkaša, ali i polaznika Masterclassa, kojima će znanje prenositi Ivana Bilić, Tatiana Koleva, Eric Sammut, Cengiz Bayoglu i MARACA2. Novost ove godine je predstavljanje djela za marimbu slavenskih skladatelja te predstavljanje mladih skladatelja udaraljkaša.

Na početku ljubitelji udaraljki mogli su 7. listopada uživati u koncertu prošlogodišnjeg finalista Međunarodnog marimbističkog natjecanja u Salzburgu Kaia Strobela te The Wave Quarteta.

Kai Strobel odrastao je u obitelji glazbenika i već je sa šest godina počeo učiti udaraljke. Visoku školu za glazbu u Stuttgartu upisuje 2008., a trenutno studira na privatnom sveučilištu Anton Bruckner u Linzu. Osvojio je brojne nagrade na marimbističkim solo natjecanjima. Za samoborski koncert odabrao je skladbe Prelude br. 1 Emmanuela Séjournéa, Three Moves Paula Lanskya, Los Paraguas Federica Chueca te Merlin Andrewa Thomasa.

Potom je The Wave Quartet oduševio izvedbom skladbi The Wondering Kind Josha Grobana, Danza non Danza Daniela Wirtza, Stingove Message in a Bottle, četiri skladbe Astora Piazzolle - Fuga Y Misterio, Tanguedia, Libertango i La Muerte del Angel, a za kraj slijedila je odlična izvedba skladbe Diablo Rojo Rodriga y Gabriella. To je rezultirano frenetičnim pljeskom i dodatnim izvedbama, koje su protekle i u posve drugačijem izričaju francuskog baroka. The Wave Quartet djeluje od 2008. godine, a čine ga osnivač Bogdan Bácanu, Vladimir Petrov, Emiko Uchiyama i Christoph Sietzen. Poseban interes kvartet iskazuje za izvedbe barokne glazbe, a održavaju majstorske tečajeve na brojnim sveučilištima i festivalima.

Samoborska glazbena jesen nastavlja se 8. listopada koncertom Tatiane Koleve na marimbi u dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 18 sati, a u 20 sati u crkvi svete Anastazije bit će proglašenje pobjednika 10. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić i koncert prošlogodišnje pobjednice Tanje Sonc na violini, koja će uz Cantus Ansambl svirati i skladbu Anđelka Klobučara Etida za violinu i gudački kvintet, posebnu pisanu za ovu prigodu.

T.I.

 

Javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Samobora

SGJ - Upečatljiv početak Marimba Weeka

Arhiva 2013

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002