16.12.2006.

U Zagrebu održana sjednica Glavnog odbora Demokratskog centra

Drago Plečko potvrdio svoju privrženost DC-u

U Zagrebu održana sjednica Glavnog odbora Demokratskog centra

U Novinarskom domu u Zagrebu održana je redovita sjednica GO DC Hrvatske kojom je predsjedao dr. Slobodan Lang, a ton su joj svojim govorima dali Vesna Škare Ožbolt i Joško Morić.

Stranka broji trenutno oko 15 tisuća članova, a na izbore namjerava izaći samostalno, iako se ne isključuju koalicije u pojedinim jedinicama sa strankama koje imaju slične programe. Prezentiran je opširan gospodarski program kojeg je izradio profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof.dr. Borna Bebek, a zabilježen je i znatan priliv članstva u Primorsko-goranskoj županiji.

Dakako, za nas je najzanimljiviji podatak da se na sjednici pojavio i Drago Plečko, koji je sjedio u prvom redu s predsjednicom Vesnom Škare Ožbolt, pa je teško povjerovati u tračeve koji se šire našim gradom o njegovu prijelazu u neku drugu stranku. Iskoristili smo priliku i pitali Plečka o onome što se danima prepričava po Samoboru, a to je njegovo napuštanje redova DC-a i prelazak u HSLS.

- Namjerno sam pustio nekoliko pacijenata da se iživljavaju nagađanjima o nekom mom prijelazu u druge stranke, nošenju lista istih i slično. Za ne vjerovati je koliko gluposti je moguće sakupiti na jednoj dezinformaciji. Istina je da se ja koji puta i ne slažem sasvim s radikalnijim stavovima vodstva DC-a prema poziciji i da nisam jako discipliniran član stranke. To uvijek javno i kažem na ovakovim skupovima. Naravno, u ovom trenutku nitko nije ni spominjao nositelje lista unutar DC-a, a tako je sigurno i u drugim strankama. Osobno, za sada, uopće niti nemam političkih ambicija kao takvih. Dakle, niti mi je što tko nudio, niti sam ja išta prihvatio. Još manje tražio. Kako procjenjujem stanje u Hrvatskoj možete vidjeti u mojoj novoj kolumni. Sve su te kvazipodjele na lijevo i desno, na principijelne i neprincipijelne, državotvorne i one koji to nisu, "komunjare" i "Hrvatine", umjetna igra onih koji nas polako gutaju i razbijaju zadnju šansu za oporavak – zajedništvo.

Na upit da li bi ipak išao na neku listu na izborima pod nekim uvjetima, Plečko je spremno odgovorio.

- Teoretski da, praktično teško. U godinama sam kada želim vidjeti svrhu nekih svojih poteza i rada. A sve mi se za sada u našoj politici čini kao premetanje papira i bitka za društveni prestiž. Izbori su daleko; možda se nešto promijeni na bolje. Nadam se, ne zbog sebe, već zbog svoje djece.

Ivica Horvat

 
16.12.2006.

Vilijamovka obitelji Franjko već je u prikladnim novogodišnjim košaricama

Male kruške u velikoj flaši

Vilijamovka obitelji Franjko već je u prikladnim novogodišnjim košaricama

Svu ovu silnu količinu rakije vilijamovke, cca 2000 boca, svojim je rukama napunila, etiketirala i u prikladne pletene košarice umetnula vrijedna i neumorna Danica Franjko.

Zatekli smo ju kako sprema veću količinu rakija za Samoborku, a usput nam je sa zadovoljstvom pojasnila i postupak kako se "tak velke kruške najdu vu tak maloj flaši". Dala nam je gospođa Franjko i fotografiju gdje se lijepo vidi da se flaše prvo nataknu na male kruškice, a skidaju se i "beru" kad kruške dozore. Zatim sve prelijete rakijom, začepite, metnete etiketu i zatunkate ju u košaricu. I tak samo 2000 puta i podrumske police su pune.

N.K.

 
16.12.2006.

Iza sedam brda u naš grad ponovno stiže NOVOGODIŠNJI AUTOBUS

UKRCAJTE SE NA VRIJEME!

Iza sedam brda, nakon svog puta oko svijeta, nakon preplivanog Beringovog prolaza, nekoliko zamijenjenih guma i manjih problema s getribom, ponovno u naš grad stiže:

NOVOGODIŠNJI AUTOBUS

Da nas ponovno uz zvuke novostvorenih i neostvarenih bendova odveze u nove radne pobjede koje nam donosi 2007. Njegova stanica nije konačna i još se ne zna gdje će stati, ali svima koji se žele provozati jednu nezaboravljivu turu, jednu rutu koja vas vjerojatno neće voziti "preko Novaka i Rakitja", već kroz nekoliko molova i distorzija, daje se ne znanje da se jave, viknu i kažu! EJ STRIČEK, I MI BI MALO SVIRALI!

I svirat hoće!

Ko hoće svirat u neki bukostvarač, sam ili u grupi, nek se javi na mail Zigzi (zilvijo@yahoo.com) ili Matko (matko.buric@zg.htnet.hr)

 

U Zagrebu održana sjednica Glavnog odbora Demokratskog centra

Vilijamovka obitelji Franjko već je u prikladnim novogodišnjim košaricama

Iza sedam brda u naš grad ponovno stiže NOVOGODIŠNJI AUTOBUS

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002