02.11.2006.

U Stražničkoj 33 otvorena je nova informatička škola

Računalna škola po mjeri pojedinca

U Stražničkoj 33 otvorena je nova informatička škola

Ako želite postati računalni operater ili se osnovno informatički opismeniti ili jednostavno prosurfati malo mrežom svih mreža, zaputite se u Stražničku 33 gdje je odnedavno otvoren Bartol – obrt za računalne djelatnosti koji vam sve to nudi.

Osnivač i voditelj je Igor Bartulica, bivši student Informatičkog učilišta Proanima s kojim i danas blisko surađuje. Stoga je već sada moguć, nakon završenog tečaja u Bartolu, upis novostečenog znanja u radnu knjižicu, a očekuje se i skoro dobivanje ECDL–a, skraćenice iza koje se krije cijenjena europska računalna diploma.

- Naša posebnost je što radimo cijeli dan, od jutra do večeri, i vrijeme pohađanja tečaja dogovaramo posve individualno. Na primjer, netko ne može dolaziti na tečaj uvijek u isto vrijeme - jedan dan može ujutro, a drugi popodne... Sve se možemo dogovoriti. Time smo željeli ljudima omogućiti da, unatoč poslu i obvezama, uspiju doći i završiti tečajeve. U ovaj posao nisam ušao s namjerom da snižavam cijene i da budem nekom konkurencija, iako velike popuste, i do 50%, nudimo obrtnicima i članovima njihovih obitelji, studentima, nezaposlenima i braniteljima – rekao nam je Igor Bartulica.

Ako znate i to da je program koji se uči u Bartolu verificiran od Ministarstva prosvjete, obrazovanja i športa i da možete od Igora dobiti i savjet za kupnju računala te da su upisi u tijeku, ništa vas ne bi trebalo spriječiti da "odmailate" do bartol.obrt@gmail.com ili da to učinite na staromodniji način - telefonom: odaberite 3326-923.

Nenad Kobasić

 
02.11.2006.

Kuća na Gizniku "s bačvastim krovom" je pri kraju

Poglečte te stupe, poglečte taj krov!

Kuća na Gizniku

Kućica u cvijeću, trava oko nje... Tak je nekak išla ona popevka iz vremena dok još ni bilo PUP-a, GUP-a i sličnih regulatornih dokumenata. Sirotinja je zidala od čega je i kak je stigla, nofcih za velko rashitavanje prostorom ni bilo. Spalo ih je po osam v jednoj sobi, a još se je pritom delalo deveto...

Oni kaj su zbilam imali, zidali su pak onak kak i danas imamo priliku videti: lepi je primer bivše Rajzerovo, a danas Kodričevo; oko hiže ostalo je trave i šume kulko hočeš. Napravil bi se lepi park, da se gospoda moreju šetat, pa saletl da se imaju gdi otpočinut i pospominat se o važnim stvarima i tak... Živelo se je nekak.

A onda je, negde šezdesetih i sedamdesetih prošlega veka, došlo do takozvanega buma stambene izgradnje. Saki si je na kredit mogel kupit stan il zdignuti kuču. Al saki si je zezidal onolko kulko mu treba - za njega i za decu. Oni bolše stoječi, obrtniki, trgovci i slični zidali su i veče i više, al je se to bilo nekak vu nekakvim okvirima... I zakonskima i ljudskima.

Nakon ove zajdne revolucije, 1991., naša je "individualna stambena izgradnja" podivljala kak i ljudi. Čez razne rupe vu propisima i važečim dokumentima prevlekle su se hiže kakve niko nigdar prije ni videl. Med one normalne, za ljude, zavlekle su se tak grde i velke da je susede štela kap strefiti.

Ova kaj je na sliki, a o kojoj smo več pisali kak o "hiži z bačvastim krovom" na Gizniku, je pri kraju. Poglečte vi taj krov, poglečte te stupe... Z čim je to u vezi, kakvi je to stil, od kuda je to došlo? Ko je to nacrtal i potpisal i ko je to odobril?

A platil je nekakvi Pavlović, navodno doktor.

Ak je doktor za ljude i ak dela kak zida, bolše je da mu ne dojdete v ruke.

Organizirajte si karmine i zovite župnika.

Robert Škiljan

 

U Stražničkoj 33 otvorena je nova informatička škola

Kuća na Gizniku "s bačvastim krovom" je pri kraju

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002