07.07.2006.

Prva Svetonedeljska biciklijada

Hrabri biciklisti prkosili kiši

Prva Svetonedeljska biciklijada

Prva Svetonedeljska biciklijada održana je u nedjelju 2. srpnja 2006. sa startom na Trgu Ante Starčevića u 10 sati.

Zbog kiše i hladnog vremena okupilo se tek petnaestak hrabrih biciklista koji su uredno odvozili zadanu trasu koja je vijugala kroz svetonedeljska naselja: Brezje - Jagnjić Dol - Mala Gorica - Kerestinec - Bestovje - Orešje (oko jezera) - Strmec - Sveta Nedelja (Trg).

Organizatori biciklijade bili su Biciklistički klub Sveta Nedelja i Biciklistički centar Ksyrium iz Svete Nedelje, koji ne posustaju već sve pozivaju na novu biciklijadu iduće godine.

N.K.

 
07.07.2006.

Egipćani su još 8. ožujka najavili svoj dolazak u Visoko

Arheološki triler u Bosni

Egipćani su još 8. ožujka najavili svoj dolazak u Visoko

Uprkos velikom protivljenju bosanskih strukovnih organizacija i pritisku iz svijeta na Semira Osmanagića da obustavi iskapanja tzv. bosanskih piramida, oglasilo se Veleposlanstvo Arapske Republike Egipat u Bosni i još 8. ožujka 2006. godine najavilo dolazak egipatskih eksperata koji će nastaviti preliminarna istraživanja koja je ranije obavio njihov geolog na lokaciji u Visokom. Time je zadan udarac oponentima istraživanja i dokazivanju eventualnog postojanja piramida u visočkoj dolini. Najava dolaska egipatskih eksperata izravna je podrška inzistiranju Semira Osmanagića da se do kraja istraži fenomen koji puni stranice novina već mjesecima. Očekuje se da će mišljenje egipatskih arheologa i geologa presudno djelovati na daljnji razvoj događaja u Visokom.

Ostaje nejasno zašto ovaj dopis nije objavljen ranije, jer je razvidno da nosi datum 8.3.2006. godine! Uz tek sada objavljeni dopis izražava se sumnja u autentičnost dopisa osporavanja dr. Zakija Zawassa, tajnika Vrhovnog Vijeća za starine Egipta, čime se cijeli obračun oko Visokog pretvara u pravi arheološki triler.

Drago Plečko

 
07.07.2006.

Nakon blistave pobjede nad Yoshidom, Cro Cop se cijelo ljeto sprema za borbu protiv Silve

Iz japanskog ringa prvo do Plečka

Nakon blistave pobjede nad Yoshidom, Cro Cop se cijelo ljeto sprema za borbu protiv Silve

Direktor boksačke reprezentacije Hrvatske, alternativac, stručnjak za tzv. subliminalne kazete i naš suradnik Drago Plečko ugostio je svog prijatelja Mirka Filipovića, poznatijeg kao Cro Cop, čovjeka koji se nalazi na pragu najvećeg uspjeha svoje karijere. Naime, na Svjetskom kupu u K-1, koji se održava u tokijskoj dvorani Saitama, koja prima i do 80 tisuća ljudi, Filipović je ostao među posljednjih "četiri samuraja" koji se bore za mjesto prvog među prvima. Mirku čaj i društvo Plečkove chihuahue, a Plečku kava. Živi se asketski, nema ljetovanja, trenira se satima na dan. Najjači Hrvat je opet u usponu, što je najskuplje platio Yoshida kojem je "low kickovima" doslovce slomio koljeno. Uzmemo li u obzir da je Yoshida bivši olimpijski prvak u judu, možemo si predočiti kako će izgledati okršaj sa Silvom, surovim i tvrdim borcem. Pobijedi li Silvu, Mirka čeka veliko finale i vrhunac karijere. Dakako, cijela Hrvatska navija za njega, a popularnost mu je doista velika. Dok su sjedili ispred kavane Livadić, Filipoviću su stalno prilazili Samoborci, čestitajući mu na posljednjem uspjehu. Nije lak život šampiona koji ne može izaći na ulicu da ga ne okruže klinci i traže autogram. No, on je najviše posvećen svojoj supruzi Klaudiji i sinčiću Ivanu. U lokale zalazi nerado, a do Samobora je skoknuo na konzultacije s Plečkom, oko primjene nekih drevnih taoističkih vježbi kojima je Plečko već podučio troje mladih i perspektivnih tenisača, sedam naših vrhunskih boksača, nogometaše kluba Pula-Češko i jednog hrvatskog karate šampiona. Za svakoga su vježbe drukčije, a smisao im je postizanje savršene koncentracije i zaustavljanje gubitka energije za vrijeme borbe.

Dosadašnji su rezultati obećavajući pa su Cro Cop i Plečko sljedeći susret dogovorili za ponedjeljak, 10. srpnja, u dvorani. S riječi na djela. Treba učiniti sve da se pomogne velikom šampionu koji je Hrvatsku proslavio u dalekom Japanu, za što mu je priznanje odao i sam japanski premijer Koizumi.

Ivica Horvat

 

Prva Svetonedeljska biciklijada

Egipćani su još 8. ožujka najavili svoj dolazak u Visoko

Nakon blistave pobjede nad Yoshidom, Cro Cop se cijelo ljeto sprema za borbu protiv Silve

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002