29.05.2006.

Održani još jedni Dani dječjih vrtića Grada Samobora

Zašto uši više ne rastu na glavi?

Održani još jedni Dani dječjih vrtića Grada Samobora

Dani dječjih vrtića Grada Samobora, kako stoji na naslovnici letka te manifestacije (nekad davno i mnogo inventivnije zvane "Zašto uši rastu na glavi?"), trajali su 26. i 27. svibnja.

Sve je počelo Olimpijskim festivalom dječjih vrtića, da bi se nastavilo prikazivanjem crtića u kinu. U petak, 26. svibnja ujutro održao se je dio nazvan Djeca djeci, gdje su vrtićarci jedni drugima na pozornici na Trgu Matice hrvatske recitirali, igrali, pjevali, brojali... Sljedećeg dana na istom mjestu su održane radionice - igraonice: slatkiši, košarice, ljepljivi šareni svijet, čarobna svila... Nastupile su i folklorne igraonice i engleske grupe DV Grigor Vitez, a predstavio se je i tamburaški orkestar OŠ M. Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem. U poslijepodnevnim satima igraonice - radionice su nastavljene, a nastupila je i "euritmija za djecu" - Snjeguljica i 7 patuljaka, ritmička grupa DV Grigor Vitez, Dječji zbor Samoborček i HPD Jeka, predvođeno sigurnom rukom njihovog voditelja Josipa degl' Ivellia.

I.H.

 
29.05.2006.

Poznati Hrvati prerušeni u nogometaše boravit će tijekom svibnja u Samoboru

Napokon derbi u Samoboru

Od 27. svibnja u Samoboru borave i rade "trener svih trenera", samo jedan i jedinstveni Miroslav Ćiro Blažević! Tu su, u Hotelu Garni, smješteni njegovi nogometni izabranici probrani među hrvatskim općepopularnim ličnostima iz svih područja javnog života, a Ćiro će ih u sedam dana pokušati utrenirati tako da pobijede ekipu hrvatskih nogometnih veterana, koji će nastupiti pod imenom Legende.

Utakmica - derbi Zvijezda i Legendi odigrat će se 4. lipnja na maksimirskom stadionu, a sav prihod od utakmice ići će u Zakladu za djecu i oboljele od karcinoma.

Šefica ovog HTV-ovog projekta, u kojem će Samobor igrati ulogu domaćina, a njegove prepoznatljive vedute biti atraktivne kulise, je ravnateljica Marija Nemčić, njen pomoćnik je urednik sportskog programa Željko Vela, izvršni urednik je Jura Ozmec, a izvršni producent Vojo Stojanac.

Pozivi su upućeni poznatima s estrade, hrvatskog glumišta, sportašima iz drugih "nenogometnih" sportova, liječnicima, svećenicima, pjevačima... Neke anketne listiće moralo se slati i u inozemstvo, kao, primjerice, Ivici Kosteliću.

Na prvom treningu u Zagrebu, na koji su bili pozvani svi koji su vratili ispunjene upitnike, Ćiro Blažević je ocijenio fizičku spremu i znanje nogometa popularnih Hrvata pa su u prvi izbor ušle sljedeće zvijezde hrvatskog neba:

Goran Marić, Luka Vidović, Veljko Mršić, Igor Boraska, Hari Rončević, Josip Košutić, Alan Hržica, Siniša Andrijašević, Erik Malnar, Antonio Dedić, Zlatko Canjuga, Mario Mlinarić, Vedran Šehić, Bruno Kovačević, Ivan Mikulić, Goran Karan, Marko Perković Thompson, Dan Figenwald, Hrvoje Hrengek, Franjo Arapović, Giuliano, Tony Cetinski, Damir Škaro i Perica Bukić.

Momčad Zvijezda pojačat će Dražen Ladić i Igor Štimac.

Momčad Legendi trenirat će Tomislav Ivić, branit će Tonči Gabrić i Ivan Katalinić, a igrati Slavko Ištvanić, Nikola Jerkan, Milivoj Bračun, Nikola Jurčević, Wilson Džoni, Ivan Buljan, Srećko Bogdan, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Aljoša Asanović, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Mario Stanić, Dražen Besek, Zoran Vulić i Blaž Slišković.

Ideja vodilja cijelog projekta Derbi je, prema riječima Ota Tilića, jednog od producenata, u prvom redu humanitarna, jer će čitav fond ostvarenih financijskih sredstava koja će se prikupiti prodajom ulaznica i prihodima od reklama ići u Zakladu za djecu i oboljele od karcinoma. Druga, ne manje važna uloga projekta Derbi je promocija nogometa uoči Svjetskog nogometnog prvenstva.

Dugo očekivani samoborski Derbi izgledat će otprilike ovako: u dnevnim javljanjima iz Samobora, koja će se prikazivati sedam dana zaredom u udarnom večernjem terminu, ići će sve ono što se događalo taj dan u nogometnom kampu. Pripreme će pratiti 20 kamera, a snimat će se treninzi, boravak u akademiji gdje će izabranici imati svoj fitness centar, svoju sobu za igru, blagovaonicu, salu za masažu, liječnički kabinet... Izbornik Ćiro imat će svoju sobu za razgovor s igračima. Svaki dan će se, uz redovite aktivnosti, nogometašima prirediti i neko iznenađenje za relaksaciju. Planirani su izleti u Divlje vode ili na rafting ili na golf u Dolinu kardinala s Tonijem Kukočem...

U Samobor će Ćirinim izabranicima svakodnevno dolaziti i njihovi prijatelji, također poznata lica, a Ćiro će svakodnevno nominirati trojicu igrača za koje će gledatelji glasati žele li ili ne žele da ostanu u kampu. Ne sumnjamo uopće da će Samobor napokon pohoditi i Hamdija.

Za konstatirati nam je samo jedno: ako će Derbi privući samo dio medijske i općepučke pažnje kakvu su prouzročili ostali reality projekti, bit će to dobar i isplativ posao koji će financijske i turističke koristi sigurno donijeti i Samoboru.

Nenad Kobasić

 

Održani još jedni Dani dječjih vrtića Grada Samobora

Poznati Hrvati prerušeni u nogometaše boravit će tijekom svibnja u Samoboru

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002