13.11.2006.

Kao i svake godine, Martinje je proslavljeno i u Samoboru

Vino i kestenje nestali za tren

Kao i svake godine, Martinje je proslavljeno i u Samoboru

Svaki grad i mjesto ovog dijela Hrvatske, a koje drži do sebe, 11. studenog je javnim okupljanjem proslavilo Martinje. Toga se običaja nisu odrekli ni u Samoboru pa su samoborska Turistička zajednica i Vinarsko-vinogradarska udruga na Trgu kralja Tomislava dijelili mlado vino i pečene kestene. Bez biskupa i vinskih regula nije se moglo ni ove godine, ali je nakon krštenja vino bilo pitkije, a kesteni ukusniji. Tako su barem tvrdili okupljeni koji su se potrudili da nestane svih 50-tak litara vina. Bijelo im je nudila Danica Franjko, a portugizac Vinko Jaklenec iz Molvica. Kestenima nismo provjeravali rodni list, jer ih je ipak bilo više od 50 kilograma. I sve je to nestalo sa štandova.

A da bi trik s nestajanjem vina i kestenja u kratkom roku na Trgu u potpunosti uspio potrudili su se i članovi KUD-a Oštrc svirajući dobre stare popevke. Sve uz biskupski blagoslov i molitve. Nakon svega štandovi su ostali prazni, ali želuci su bili puni. Još se popila i pokoja čašica razgovora sa starim prijateljima pa je onda svatko krenuo svojim putem. To je bila javna proslava. O onima privatnima i zatajnima po kletima pričat će se priče sljedećih dana.

M.Š.

 
13.11.2006.

Popularna serija pretače filmski scenario u stvarnost i to baš u Samoboru

Zabranjena ljubav u Bregani

Popularna serija pretače filmski scenario u stvarnost i to baš u Samoboru

U jedinom dječjem parku u Bregani, onome iza pošte, snimat će se kadrovi potrebni za nekoliko epizoda TV–serije Zabranjena ljubav.

To samo po sebi ne bi bila neka vijest da se ovaj put televizičari nisu dosjetili marketinški efektne, a svima vrlo prihvatljive kombinacije kojom će oni, produkcija Zabranjene ljubavi, u zamjenu za ustupanje parka za potrebe snimanja cijeli park urediti pa čak i dodati neke igračke i sprave nakon snimanja.

Time bi, tako misle, barem materijalno mogli nadoknaditi dio štete nastale time što se djeca neko vrijeme neće moći igrati u svom jedinom igralištu. Kako bi se pohvalili iznađenim rješenjem, nekoliko dana prije snimanja popularni glumci te teen – serije pričali su sa svojim obožavateljima i obožavateljicama te im dijelili autograme.

Epizode koje će biti snimljene na zapuštenom parku u Bregani trebale bi biti prigodno – božićnog karaktera i govorit će o tome kako se jedno zapušteno igralište na kojem se okupljaju narkomani, može dobrom voljom glavnih aktera (scenarista i producenta) pretvoriti u veseli dječji kutak. Odnosno, pjesnik je htio reći da za humane akcije ne treba puno novaca već prije svega - dobra volja.

N.K.

FOTO: Mario Valentić (Borna), Robert Plemić (Luka) i Marija Kobić, u seriji Iva nadavali su se autograma u Bregani

 

Kao i svake godine, Martinje je proslavljeno i u Samoboru

Popularna serija pretače filmski scenario u stvarnost i to baš u Samoboru

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002