04.09.2006.

Na jezeru Rakitje održana 7. svetonedeljska fišijada

Kazić i Lubej zapaprili konkurenciji

Na jezeru Rakitje održana 7. svetonedeljska fišijada

I ove, baš kao i svake posljednjih 7 godina, na obalama jezera Rakitje okupio se velik broj izletnika, ribiča i njihovih familija, redom ljubitelja ribe, one u jezeru, ali i one u loncu. 7. svetonedeljska fišijada ugostila je ove godine 18 natjecateljskih ekipa, što je najviše do sada. Domaćini, ribolovno društvo Rak, ali i pokrovitelji priredbe Turistička zajednica Svete Nedelje i Gradsko poglavarstvo Svete Nedelje i ove su se godine pobrinuli da natjecateljima i izletnicima ništa ne pofali. Podržalo ih je i vrijeme - prekrasan subotnji kasnoljetni dan svojim je bojama, mirisima i okusima dao neophodnu dozu opuštenosti i veselja.

Točno u 14 sati kuburaši Gromovnika dali su znak za početak kuhanja, a dva su sata bila taman za pripravljanje dobrog fiš paprikaša. Imalo se, bogme, čime i zaliti riblju ljutinu, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se dečki iz Japa benda.

R.Š.

Rezultati 7. svetonedeljske fišijade:

1. mjesto: RAK Rakitje 2 (Franjo Kazić i Željko Lubej)

2. mjesto: ŠILJ Pokupsko (Tomislav Ladišić i Drago Rizvan)

3. mjesto: SOM Kerestinec (Đuro Vadlja i Damir Horvat)

Četveročlanu prosudbenu komisiju činili su: Josip Kos, Davor Svoboda, Antun Lepen i Stjepan Buhin

 
04.09.2006.

Dječji zbor Smješak počinje svoju 5. godinu rada

Dođite i zapjevajte

Ljetu je kraj i Dječji zbor Smješak počinje sa svojim jesenskim aktivnostima.

Probe zbora počinju u četvrtak, 07.09.2006., u 17 sati. Održavaju se u Dječjem vrtiću IZVOR, Mlinska 16a, pod vodstvom prof. Vesne Radinčić, redovnog profesora u Glazbenoj školi Ferdo Livadić te uz klavirsku pratnju prof. Đorđe Manojlovića.

Ovo je početak pete godine djelovanja zbora, a svi zainteresirani za upis mogu se u predviđeno vrijeme javiti na probu.

Mlađu grupu čine djeca u dobi od 3-7, a stariju grupu od 7-10 godina.

Kristina Perković

 
04.09.2006.

Svjetski uspjesi Glasnikovih stalnih suradnika - dizajnera i karikaturista

Pale su Eulde i Sintra!

Svjetski uspjesi Glasnikovih stalnih suradnika - dizajnera i karikaturista

Ako znate jedan od najvažnijih postulata komunikologije, a to je da 55% poruke koju želite nekome prenijeti dajete tijelom, 35% bojom glasa, a samo 7% poruke zauzima značenje onoga što želite reći, tada vam je i jasno da je za dobre novinske i internetske stranice, uz dobar tekst, bitan i dobar, a po mogućnosti i vrhunski dizajn.

Glasnik Samobora ima tu "sreću" da u svojim projektima često surađuje sa Studiom Imago (između ostalog kreirali su i prvu verziju našeg internetskog portala), a da mu karikature crta Zdenko Puhin, u Glasniku znan kao Croki. Da to nije nikakva samohvala pokazala su i ovogodišnja vrijedna svjetska priznanja koje su ovi naši suradnici dobili.

Autor Mirko Čakanić, odnosno Studio Imago, s još je pet hrvatskih dizajnerskih agencija ušao u najužu konkurenciju na novom visokoprofiliranom natječaju grafičkih dizajnera za najbolje logotipove oblikovane u Europi, na natječaj nazvan Eulde 2006, a koji su ciljano osmislile globalne korporacije kako bi pronašle nove talente. Žiri sastavljen od 10 vrhunskih profesionalnih dizajnera, deset velikih međunarodnih klijenata tipa Nokia, Siemens, BMW te deset "običnih" ljudi, potrošača, proglasio je dizajnersku kuću Shift iz Portugala za ukupnog pobjednika, dok je za hrvatskog nacionalnog pobjednika izabran Beldizajn iz Zagreba.

Radovi Mirka Čakanića, kao i preostala četiri hrvatska predstavnika (Krepelnik, Graftwerk, Libra, Parabureau i Studio International) bit će tiskani u velikoj zajedničkoj publikaciji.

Ovim su natječajem velike korporacije okupile i razvrstale najbolje dizajnere u Europi, obećavši "svim pobjednicima blistavu budućnost u globalnoj marketinškoj industriji".

Studio Imago i Mirko nisu ovaj put pobijedili, ali ne sumnjamo da ih čeka blistava budućnost.

I radovi Zdenka Puhina, drugog čovjeka kojeg smo spomenuli, a koji je dio vizualnog identiteta Glasnika, također su tiskani u obimnoj i luksuzno tiskanoj monografiji radova sudionika natjecanja svjetskih novinskih karikaturista, Sintra 2006.

U monografiji su mu objavljene dvije karikature: jedna iz Slobodne Dalmacije i druga objavljena 16.10.2005. u našem Glasniku, gdje je Zdenko Puhin alias Puya znan kao Croki. Čestitamo.

Nenad Kobasić

 

Na jezeru Rakitje održana 7. svetonedeljska fišijada

Dječji zbor Smješak počinje svoju 5. godinu rada

Svjetski uspjesi Glasnikovih stalnih suradnika - dizajnera i karikaturista

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002