23.10.2006.

Za Dan grada nastupio je i Dječji zbor Smješak

Jedno popodne učinili posebnim

Za Dan grada nastupio je i Dječji zbor Smješak

Među brojnim sudionicima obilježavanja Dana grada Samobora bio je i dječji zbor Smješak, pod vodstvom prof. Vesne Radinčić. Svojim nastupom izmamili su osmijeh prolaznicima u parku i u šatoru te subotnje dopodne učinili posebnim. Nakon nastupa u gradu požurili su se razveseliti i posjetitelje Mercatora – nastupili su uz klavirsku pratnju prof. Đorđa Manojlovića.

Sunčan dan, vesela djeca, mnoštvo posjetitelja svih događanja toga dana želje su Smješka i za iduću proslavu rođendana.

Kristina Perković

 
23.10.2006.

Novi proizvod samoborskog Ponda pokazao iznimne rezultate u liječenju masteopatije

Samoborski Broccolin za zdravije grudi

Novi proizvod samoborskog Ponda pokazao iznimne rezultate u liječenju masteopatije

Broccolin je ekstrakt brokule dobiven jedinstvenom metodom kojom su sačuvani svi sastojci brokule u njezinom prirodnom obliku, kao u svježoj brokuli. O uspjehu ovog proizvoda na tržištu kao i o njegovom tvorcu i proizvođaču, Zoranu Rudešu, već smo pisali, baš kao i o svim nagradama koje je ovaj nutricionistički proizvod osvojio diljem svijeta. Broccolin je dobio i odobrenje za prodaju na američkom tržištu te se krajem godine očekuju prva pakovanja Broccolina diljem SAD-a.

No, tvorac Broccolina nije mirovao i nije se zadovoljio postignutim uspjesima. Nedavno se na tržištu pojavio Broccolin gel pa nam je sam Zoran Rudeš pojasnio kako je došlo do toga i kome je namijenjen novi proizvod Ponda.

- Kako ste došli na ideju za izradu gela?

- Prije tri godine nazvala me doktorica Eda Parac – Blažević, voditeljica radiološke službe u Poliklinici Zagreb u Nemetovoj ulici. Objasnila mi je da se bavi problemima oboljenja koja se javljaju na prsima i da je primijetila kako njene pacijentice koje uzimaju Broccolin imaju vrlo visoki postotak poboljšanja stanja svoje bolesti te da je, prativši pacijentice, na kraju shvatila da je upravo uzimanje Broccolina i poboljšalo njihovo stanje.

Sreli smo se i porazgovarali te mi je potvrdila da i statistički može potkrijepiti svoje tvrdnje o učinkovitosti Broccolina kod terapija masteopatije. Uskoro je s tim rezultatima i statistikama izašla i na dva kongresa gdje je skrenula pozornost na učinkovitost Broccolina. I tu bi naša suradnja bila i završila da mi ona, u jednom razgovoru, nije uputila pitanje da li bih mogao te aktivne supstance nekako prenijeti u neku kremu ili gel, kako bi se i transdermalnim putem, preko kože, moglo utjecati na stanje bolesti njenih pacijentica. Naime, njoj je to bilo jako interesantno, jer se kod tih oboljenja radi o velikim površinama kože i tkiva.

- Jeste li pristali i koliko vam je trebalo za izradu gela?

- Odgovorio sam da ću probati, ništa ne obećavši, i nakon godinu dana, kad sam uspio napraviti tu ekstrakciju i prekonventirati Broccolin u gel, te kad smo tako dobivenom čistom gelu od brokule s iznimno visokim postotkom aktivne supstance dodali samo minimalni, nužan dio tvari koje pomažu penetraciji u kožu, stvorili smo jedan, moglo bi se reći, potpuno neškodljiv kozmetički proizvod.

- Na koji način je gel ispitan?

- Da, tada je sve to trebalo isprobati, a za to je najbolja praksa. Kako u gelu nije bilo nikakvih iritirajućih supstanci, dao sam neograničene količine gela na korištenje doktorici Blažević da ih koristi na pacijenticama. Nije moglo štetiti. Proizvod je, naravno i dermatološki ispitan.

- Kakvi su bili rezultati ispitivanja gela na pacijenticama doktorice Parac - Blažević?

- Nakon dva mjeseca oduševljeno mi je javila da ženama nestaju kvrge, tope se ciste i, sve u svemu, da gel djeluje fenomenalno. Pričekali smo ipak još osam mjeseci, za koje vrijeme se testiralo i nove grupe, pa sam tek onda registrirao gel u Zavodu za javno zdravstvo, kao kozmetiku specijalne namjene. Proizvod je već u prodaji u apotekama i stvarno ga preporučamo svim ženama s problemom masteopatije te bi, što nam je naročito važno, željeli da nam jave svoja iskustva.

N.K.

 

Za Dan grada nastupio je i Dječji zbor Smješak

Novi proizvod samoborskog Ponda pokazao iznimne rezultate u liječenju masteopatije

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002