31.05.2006.

Svečana, maštovita i bogata proslava Dana škole OŠ Bogumila Tonija

Bogu mili Bogumilci

Svečana, maštovita i bogata proslava Dana škole OŠ Bogumila Tonija

Naša najveća i po broju učenika najbrojnija osnovna škola, OŠ Bogumila Tonija, u petak je, 26. svibnja, disala punim plućima - obilježila je svoj 34. dan škole.

Teško je i pobrojati što su sve Bogumilci tokom prošle godine napravili, gdje i u čemu su sve nastupali i što su sve osvojili na brojnim natjecanjima, sudjelovanjima, izložbama, sportskim aktivnostima...

Što sve djeca mogu pokazalo se roditeljima, posjetiteljima, uzvanicima i uglednim gostima već na samom ulazu u školu, gdje je na hodnicima bila postavljena izložba likovnih radova učenika svih nižih razreda. Postavljena je i prodajna izložba profesorica Ruže Barbarić i Nevenke Miklenić te izlošci dječjih radova koji su osvajali nagrade na natjecanjima. Uz neizostavna brojna sportska natjecanja po kojima je ova škola i nadaleko poznata, svečani program proslave održan je u sportskoj dvorani koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Sve prisutne uvodnom riječi dobrodošlice pozdravio je ravnatelj škole Krsto Mesić, nakon čega su mlade voditeljice Ema Šimec, Lucija Molnar i Valentina Terihaj provele posjetitelje i uzvanike kroz bogat i raznolik program, koji su, naravno, pripremili njihovi učenici, učitelji, nastavnici i profesori.

Na velikoj pozornici dvorane izmjenjivali su se tako pjevači, plesači, svirači, recitatori, ritmičari, gimnastičari, folkloraši, tamburaši, polaznici produženog boravka, samostalni maštoviti mali umjetnici, a na kraju, kako je i red, od svoje osnovne škole pjesmom su se oprostili i zboraši "osmaši". Veselje i radost pomutilo je jedino loše ozvučenje dvorane, za koje se svi nadaju da će do sljedeće godine i iduće godišnjice biti "riješeno".

Počasna mjesta u dvorani i posebne keramičke medalje dodijeljene su najuspješnijim učenicima na županijskim i državnim natjecanjima, a takvih je u ovoj školi prošle školske godine bilo čak 140.

Druženje, veselje i radost ipak su najvažnija odlika ovakve proslave dana škole, a prema komentaru Vite Šepl, učenice 6. razreda ove škole, svi "priželjkujemo da sljedeći Dan škole bude bar približno dobar kao ovaj".

Tim više što se na godinu slavi "mala i okrugla" - 35. godišnjica ove škole.

M.K.

 
31.05.2006.

DV Grigor Vitez predstavnik naše županije u finalu Olimpijade dječjih vrtića Hrvatske u Varaždinu

Dva zlata i srebro

DV Grigor Vitez predstavnik naše županije u finalu Olimpijade dječjih vrtića Hrvatske u Varaždinu

Hrvatski olimpijski odbor i Zajednica športskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Grada Varaždina, organizirali su 27. svibnja na Stadionu Sloboda u Varaždinu 5. olimpijski festival dječjih vrtića.

Ove godine, nakon održane male Olimpijade samoborskih vrtića, u finalno natjecanje prvi puta plasirao se i Dječji vrtić Grigor Vitez, koji je na natjecanju predstavljao cijelu Zagrebačku županiju. Naši mladi Olimpijci, 20 dječaka i 20 djevojčica, predvođeni ravnateljicom Nadom Kuhar i u pratnji svojih trenera i teta, natjecali su se u 5 disciplina: trčanje na 50 m, skok u dalj, bacanje loptice u dalj, štafeta 4 x 25 m i nogomet.

Među predstavnicima 16 gradova i županija, naši "vitezovi" su se natjecali u skupini D (Grad Vinkovci, Virovitičko-podravska županija, Grad Koprivnica). U ukupnom poretku osvojili su sjajno 4. mjesto, a u pojedinačnim natjecanjima i 3 medalje.

U trčanju na 50 m Dolores Ćosić osvojila je 1. mjesto i, naravno, zlatnu medalju.

Jednako uspješan bio je u skoku u dalj Hrvoje Belak, skočivši najdalje od svih natjecatelja i tako odnio zlato u Samobor.

Odlično drugo mjesto osvojila je nogometna ekipa na čelu s trenerom Mariom Makarunom, u sljedećem sastavu: Adrian Toplek (golman), Fran Barišić, Fran Tandarić, Mihael Klemenčić, Viktor Horvat, Luka Kotarski, Josip Frkin, Matej Golubić, Borna Antonio Kupres i Antonio Gluščić.

Ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića bio je po svom programu istinski i pravi olimpijski doživljaj za sve sudionike, a za naše predstavnike i natjecanje za pamćenje.

Odlazak naših najmlađih Olimpijaca do Varaždina omogućili su Grad Samobor i Samoborski športski savez, pokrivši troškove putovanja.

M.K.

 
31.05.2006.

Članovi Jedriličarskog kluba Samobor vratili su se s Malte

Samoborci, jasno, znaju i ploviti

Članovi Jedriličarskog kluba Samobor vratili su se s Malte

Prisjećajući se priča Jože Horvata, našeg genijalnog moreplovca "žabara", o čijim podvizima na dalekim morima mi mali jedriličari možemo samo sanjati, ali i s poštovanjem prema svakom morskom izazovu, pozdravljamo članove Jedriličarskog kluba Samobor i Jacht kluba Zagreb koji su se nakon dvotjedne plovidbe do Malte sretno vratili doma.

Unazad nekoliko godina ovaj malobrojni, ali agilni jedriličarski klub Samoboraca organizira višetjedna jedrenja i van hrvatskih voda. Uz nekoliko regata godišnje na kojima već obavezno sudjeluju, do sada su dva puta oplovili Grčku i njezine otoke, zatim Siciliju, a sada i Maltu.

Ove godine deseteročlana ekipa na čelu sa skiperom Nenadom Vrhovčakom, pojačana i članovima Jacht kluba Zagreb, krenula je 6. svibnja iz Betine na Murteru prema Malti, poznatom sredozemnom otoku i destinaciji mnogobrojnih turista.

Na putu dugom oko 1250 nautičkih milja, na jedrilici First 47.7 (14,5 metara duljine), posada broda je, nažalost uz manje jedrenja, a više vožnje na motor, oplovivši predviđenu rutu upisala u brodski dnevnik nova vrijedna iskustva i doživljaje.

O cijelom putovanju više možete doznati na www.jks.hr, a Glasnik će, dakako, i ubuduće ploviti s njima.

M.K.

 

Svečana, maštovita i bogata proslava Dana škole OŠ Bogumila Tonija

DV Grigor Vitez predstavnik naše županije u finalu Olimpijade dječjih vrtića Hrvatske u Varaždinu

Članovi Jedriličarskog kluba Samobor vratili su se s Malte

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002