24.11.2023.

Turistička zajednica Zagrebačke županije primila nagradu za Najbolje turističke filmove godine na World Tourism Film Awards

Okusi prije svega ispred svih

Turistička zajednica Zagrebačke županije ostvarila je veliki uspjeh u promociji destinacije nagradom za jedan od najboljih turističkih filmova na 35. dodjeli World Tourism Film Awards, održanoj u Valenciji, Španjolska, 22. studenog 2023. organiziran od strane Međunarodnog odbora filmskih festivala turizma (CIFFT festival slavi najbolje u oglašavanju turizma, dodjeljujući nagrade najboljim turističkim filmovima godine).

Svečanost dodjele nagrada održana je u legendarnom Oceanográficu, a promotivni film Okusi prije svega osvojio je prestižno 4. mjesto za Najbolji turistički film godine u kategoriji turističkih proizvoda. Kako bi uopće bio nominiran za ovu nagradu godine, film je sudjelovao i osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima turističkog filma.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, izrazila je neizmjeran ponos zbog postignutog uspjeha. - Nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od Najboljih turističkih filmova godine, dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici. Ova prestižna nagrada potvrda je kvaliteti našeg rada u Turističkoj zajednici ali i našoj održivoj destinaciji koja bilježi strelovit rast na kojem i dalje planiramo raditi ovako uspješne projekte - rekla je Alilović.

Film Okusi prije svega nastao je u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta ali i stola. Suradnja s vinarima, njihovim pričama i autentičnim iskustvima stvorila je film koji se ističe u turističkoj komunikaciji, prema riječima direktorice Alilović. Film nije samo promocija destinacije, on je uspješan poziv stranim i domaćim posjetiteljima na istraživanje zelenog prstena koji okružuje metropolu.

Ovakvo priznanje na svjetskoj razini potvrda je da je Zagrebačka županija na pravom putu u stvaranju autentičnih turističkih sadržaja, koji ne samo da privlače pažnju posjetitelja nego ih i potiču na dublje povezivanje s destinacijom. Turistička zajednica Zagrebačke županije nastavit će promicati održiv pristup turizmu, s ciljem izgradnje najznačajnije kontinentalne zelene destinacije.

Međunarodni odbor festivala turističkih filmova (CIFFT), član Svjetske turističke organizacije (UNWTO), globalno priznata platforma posvećena je promicanju izvrsnosti u turističkom audiovizualnom sadržaju. CIFFT Circuit ima za cilj slaviti kreativnost i učinkovitost turističkih kampanja, potičući suradnju i razmjenu znanja unutar industrije. Natjecanje podržava Europska putnička komisija (ETC), Agencija za turizam Srednje Amerike (CATA), Organizacija karipskog turizma (CTO), Skal International, i ima podršku Think Tanka za turizam i društvo (TSTT).

T.I.

 

Turistička zajednica Zagrebačke županije primila nagradu za Najbolje turističke filmove godine na World Tourism Film Awards

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002