28.05.2023.

Vatrogasna vježba i proslava 40 godina DVD-a Molvice

Okosnica sigurnijeg i ljepšeg života svake zajednice

U Molvicama je u subotu, 27. svibnja, prije obilježavanja i proslave 40 godina rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Molvice, održana opsežna vatrogasna vježba, u kojoj su dobrovoljna vatrogasna društva iz Samobora, Bregane, Ruda, Galgova, Molvica i Pavučnjaka te profesionalci iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora pokazali kako zajednički djeluju u različitim zahtjevnim situacijama.

Na teren u sam centar Molvica stigla su i brojna specijalizirana vozila s pripadajućom opremom, koju su vatrogasci koristili za spašavanje osoba i gašenje požara motornog vozila, stambenih i gospodarskih objekata, spašavanje ozlijeđenog vatrogasca i stradalih u prometnoj nesreći te gašenje požara na otvorenom prostoru. U vježbi su sudjelovale i sigurnosne postrojbe, policijski službenici i vatrogasci zaduženi za sigurnost prostora i ostalih osoba, a pred velikim brojem kolega iz drugih vatrogasnih društava, uzvanika i mještana Molvica, kroz detalje svake od intervencija vodio je glavni zapovjednik JVP-a Mladen Žitković.

Po završetku skoro jednosatne vježbe sudionici su se postrojili, zapovjednik Žitković podnio je prijavak načelniku Stožera Civilne zaštite Grada Samobora Petru Buriću, nakon čega su u svečanom mimohodu, praćeni sirenama tridesetak vozila, svi krenuli prema mjesnom vatrogasnom domu, gdje je održana svečanost obilježavanja 40. obljetnice DVD-a Molvice.

Pozdravivši brojne prisutne, samih početaka prisjetio se predsjednik društva Tomislav Slamar, a više o povijesti, značajnim datumima i godinama koje su obilježile život i rad molvičkih vatrogasaca govorio je tajnik Danijel Ivšac, istaknuvši brojne aktivnosti koje društvo i danas provodi, a u kojima osim samih vatrogasaca sudjeluje i velik broj mještana. Dokaz je to dobrog rada, sloge i zajedništva tijekom proteklih četiri desetljeća, koje i dalje njeguju sadašnja 104 člana, od kojih je 22-oje operativaca. Cilj im je, dakako, i povećati članstvo, kako bi bili još snažniji u obavljanju svojih zadaća, na korist svih mještana, ali i šire zajednice.

Čestitke, zahvale i pohvale uputili su im ovom prigodom zamjenik predsjednika županijske i predsjednik samoborske Vatrogasne zajednice Željko Koščica, zapovjednik VZGS-a Mladen Žitković, predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, zamjenik gradonačelnice Petar Burić, predsjednica Mjesnog odbora Molvice Mihaela Slamar, predsjednik pobratimskog DVD-a Paukovec Darijo Prelec te počasni član društva, saborski zastupnik Krešo Beljak.

Kako i priliči prigodi, prije prave vatrogasne zabave, koju je svirkom upotpunio Krik band, a prije njih i Puhački orkestar DVD-a Stankovo, priznanja, odličja, plakete i zahvalnice uručene su svima koji su svojim radom i potporom tijekom proteklih godina obilježili rad društva.

M.K.

 

Vatrogasna vježba i proslava 40 godina DVD-a Molvice

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002