21.10.2023.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

Zoran Milanović: Nasljednici ste starih majstora i dobrih gospodara

U subotu, 21. listopada, u samoborskom je kinu u povodu Dana grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora. Bila je to prigoda za uručenje nagrada i priznanja zaslužnim Samoborcima.

Povelju počasnog građanina Grada Samobora dobio je Rudi Stipčić, prvi zapovjednik Vojarne Taborec u Samoboru i Odreda veze Glavnog stožera Hrvatske vojske, brigadni general u miru.

Nagrade za životno djelo Grada Samobora primili su Ivan Vlainić, nastavnik u Srednjoj strukovnoj školi Samobor, najtrofejniji mentor učenika iz područja inovatorstva u cijeloj Hrvatskoj, i Vladimir Novak, dugogodišnji pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Samobor, istaknuti i priznati član Hrvatskog planinarskog saveza i HGSS-a.

Nagrade Grada Samobora za 2023. godinu pripale su Lovri Stipanoviću i Josipu Orozu, mladim i uspješnim samoborskim inovatorima koji su za svoje projekte osvojili niz nagrada i priznanja.

Dodijeljene su i Plakete gradonačelnice, a zaslužili su ih: tvrtka Chromos Samobor, Samoborska banka, DVD Molvice, HPD Japetić, Anastazija Novoselec, Udruga Etno fletno, pripadnici HGSS Stanice Samobor Roman Leopold i Luka Šikić, Željko Maršić iz Hrvatskih voda, Renata Glojnarić i Srećko Bradić, Sudar Percussion i Singrlice te Hrvatski 2CV Citroen klub.

Svečana sjednica počela je izvedbom himne Republike Hrvatske u interpretaciji Đanija Stipaničeva, uz klavirsku pratnju Berislava Antice.

Prigodnim su se govorima prisutnima obratili predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić, gradonačelnica Petra Škrobot, gradonačelnik Gline Ivan Janković, predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je, kao i prije dvije godine, kada je bio gost na svečanoj sjednici, podsjetio da ga uz Samobor vežu lijepe uspomene iz mlađih dana te istaknuo da "...nikada ne treba zaboraviti da živite, radite i stojite na ramenima starih majstora i dobrih gospodara".

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi KUD-a Oštrc, koji su predstavili skraćenu verziju "Rudarskih plesova", koji se u cijelosti izvode samo jednom na godinu, na blagdan svete Barbare.

Nastupom je oduševio i dvanaestogodišnji Filip Kukulj, učenik 7. razreda OŠ Samobor, koji violinu uči svirati šestu godinu u Glazbenoj školi Ferdo Livadić.

Za kraj, zasjedanje je zaključeno starom samoborskom popevkom, koju svi dobro znaju i vole, Kraj kapele sv. Ane, u izvedbi Đanija Stipaničeva.

R.Š.

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002