27.06.2023.

Završna konferencija zajedničkog EU projekta Udruge Budi dobro i partnera

Sve stane u tri riječi: "Zajedno činimo dobro"

Projekt "Zajedno činimo dobro", započet u prosincu 2021. godine s ciljem što sveobuhvatnije pomoći oboljelima od raka i osobama s invaliditetom, uz dodatnu podršku volontera, uspješno je priveden kraju – zaključak je to završne konferencije ovog projekta vrijednog 433.872 kune, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda s 368.792 kune, kojeg je kao nositelj pokrenula rudarska Udruga za prevenciju raka i pomoć oboljelima Budi dobro, uz partnerstvo Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i Volonterskog centra "Kad bi svi..." iz Samobora.

O tome što je sve odrađeno tijekom projekta govorio je uvodno na konferenciji, održanoj 26. lipnja u Bunkeru, predsjednik Udruge Budi dobro Josip Majcan, uz kratak promotivni film o pojedinim segmentima projekta kojim je korisnicima bila omogućena i pružana stalna medicinska i psihološka podrška, organizirano je 6 javnih tribina za građanstvo, 6 edukacija o volonterstvu, 5 volonterskih akcija i 2 jednodnevne edukacije za zaposlenike te predstavnike i volontere organizacija civilnog društva u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Prisutnima su se potom obratili predsjednica Volonterskog centra Vesna Jelinčić i predsjednik Udruge Sinergija Samobor Viktor Jozić, izrazivši veliko zadovoljstvo zajedničkim radom, uz koji su svi puno naučili i koji je za sve rezultirao novim vrijednim iskustvima i saznanjima.

Posebno zadovoljstvo kvalitetom programa istaknuli su sami korisnici, u ime kojih su svoje viđenje i izrazito pozitivne dojmove iznijeli Jovica Čomić, Anica Piršić i Matea Žganjer, sa željom da se, unatoč završetku projekta, pronađe način za nastavak aktivnosti kroz daljnju suradnju udruga.

Poželio im je to i u ime Grada Samobora predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, pohvalivši posebno ulogu volontera, ali bez, makar i kurtoaznog, obećanja eventualne financijske podrške Grada. Ono što bi ga po tom pitanju itekako trebalo zabrinuti je, za sada neslužbeno najavljeno, ali i vrlo vjerojatno, gašenje Volonterskog centra "Kad bi svi...", kojem dodijeljena sredstva iz gradskog proračuna nakon 10 godina rada jedva pokrivaju "hladni pogon", a kamoli organizaciju brojnih aktivnosti i radionica kojima okupljaju članove i volontere.

Voditeljica projekta Dora Bukovac na kraju je svima podijelila zaslužene zahvalnice, a Josip Majcan ih je pozvao da sljedeći vikend dođu na Rudarsku greblicu, jer su ih Rudari svesrdno prihvatili i velikodušno im otvorili svoja vrata, o čemu svi korisnici s oduševljenjem pričaju.

Nadamo se da će bračni par Majcan, Alma i Josip, zajedno s kolegama liječnicima s kojima su utemeljili udrugu, kao i s partnerskim udrugama, uspjeti u misiji širenja svekolike pomoći svojim teško oboljelim sugrađanima, kojima, uz liječenje ili nakon njega, kada ih institucije već zaborave, svaka utješna riječ ili prigodna aktivnost život znače.

M.K.

 

Završna konferencija zajedničkog EU projekta Udruge Budi dobro i partnera

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002