15.09.2022.

Priopćenje za javnost GO HSS-a Samobor

Prijedloge neukih, arogantnih i bahatih amatera i šarlatana više nećemo podržavati!

Priopćenje za javnost GO HSS-a Samobor

Gradska organizacija HSS-a Grada Samobora, na sjednici Predsjedništva u utorak, 13. rujna, donijela je odluku kako Klub vijećnika HSS-a u Gradskom vijeću Grada Samobora više neće podržati niti jedan prijedlog aktualne gradonačelnice.

Kako smo doista imali namjeru biti konstruktivni i nismo željeli "a priori" odbiti svaki prijedlog koji dolazi od strane izvršne vlasti, u proteklih nešto više od godinu dana glasali smo za brojne točke dnevnog reda na sjednicama Gradskog vijeća, a koje su bile pripremljene od strane gradskih vlasti.

Međutim, ono što se događa u zadnje vrijeme dovelo nas je do zaključka kako aktualna gradska vlast nema ni malo znanja, sposobnosti niti želje da Samobor, koji su preuzeli kao najbolji grad u Hrvatskoj po većini mjerljivih segmenata, vodi tako da i zadržimo taj laskavi primat.

Jednostavno, u ovih godinu i nešto više dana pokazali su da zapravo ne znaju kako. Unatoč svojim predizbornim obećanjima.

Ne može se na bilo koji logičan način objasniti poskupljenje javnog gradskog prijevoza, poskupljenje dnevnog boravka u osnovnim školama, te najavljena poskupljenja dječjih vrtića i odvoza otpada, dok se u isto vrijeme na gradskom računu gomilaju vrtoglave svote od 70 i više milijuna kuna.

Ne može se nikako objasniti da se ne mogu, upravo zbog galopirajuće inflacije i krize, barem minimalno povećati izdaci za sportske udruge, za udruge koje djeluju u kulturi, za vatrogasne, humanitarne i vjerske zajednice i društva. Ne može se objasniti da nema novca za vrtiće i škole.

Ne može se objasniti da su zaustavljeni baš svi veći projekti na kojima je grad godinama radio i pripremao ih, a da u isto vrijeme nije započet niti jedan novi projekt, a posebno se ne mogu objasniti potezi koje gradska vlast radi s komunalnim poduzećem. Tamo, naime vlada sveopći kaos. Izmišljaju se menadžerska mjesta, mjesecima se priprema nekakva nova sistematizacija, dok u isto vrijeme zbog nebrige kronično nedostaje radnika u svim službama koje se brinu da Samobor ostane najljepši grad u Hrvatskoj.

Ne može se objasniti "čuvanje" novca na gradskom računu, jer i laici znaju da inflacija "guta" taj novac i da je u proteklih godinu dana vrijednost istog pala za više od 10%. Ako znamo da je na gradskom računu više od 70 milijuna kuna, to znači da je gradska vlast svojim nečinjenjem izravno kriva što je propalo više od 7 milijuna kuna koje su inflacijom otišle "u vjetar".

U ovim teškim vremenima, umjesto da se na svaki mogući način pomogne stanovnicima Samobora, umjesto smanjenja komunalne naknade za barem 20% (što bismo, recimo mi prvo napravili), umjesto da se pomogne svim udrugama, zajednicama i organizacijama, školama i vrtićima, roditeljima, djeci i umirovljenicima, ide se na ničim opravdana poskupljenja. A deseci milijuna kuna na gradskom računu čekaju i propadaju. Da nije žalosno, bilo bi doista smiješno.

Zbog svega navedenog, te zbog "tisuću" drugih, manjih, ali ne manje bitnih stvari koje gradska vlast izvodi, HSS Samobor više nema nikakvog povjerenja u bilo koji prijedlog koji dolazi od strane tih (sad se već jako dobro vidi) neukih, ali jako arogantnih i bahatih amatera i šarlatana.

Nadamo se jedino da u iduće dvije i pol godine, ekipa koja upravo nesmiljeno unazađuje Samobor, neće napraviti totalnu štetu, te da iduća gradska uprava neće morati trošiti godine da sanira tu štetu, baš kao što je morao HSS 2009., kada su nam učitelji aktualne gradonačelnice ostavili više od 70 milijuna kuna minusa i brojne štetne ugovore i obaveze, kojih smo se jedva riješili.

Predsjedništvo GO HSS-a Samobor

 

Priopćenje za javnost GO HSS-a Samobor

Arhiva 2022

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002