17.07.2022.

Učenica generacije Osnovne škole Bogumila Tonija je Lucija Fresl

Svestrana, pametna, maštovita...

Učenica generacije Osnovne škole Bogumila Tonija je Lucija Fresl

Lucija Fresl učenica je koja je proglašena učenicom generacije Osnovne škole Bogumila Tonija. Posebna, svestrana, pametna i maštovita Lucija završila je 8.d razred. Uz redovnu nastavu pohađala je dodatnu nastavu iz hrvatskoga jezika, engleskoga jezika i matematike, likovnu radionicu te pjevala u velikom školskom zboru. Sudjelovala je na školskim i županijskim natjecanjima iz više predmeta (hrvatskoga jezika, engleskoga jezika, matematike, likovne kulture, vjeronauka) i postizala zapažene rezultate.

Najveći uspjesi su joj prvo mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika 2022., na izložbi LIK 2020. strip o Bogumilu Toniju predložen je za državnu razinu, na matematičkome natjecanju "Klokan bez granica" svake je godine od 4. do 8. razreda plasirana među 10% najboljih učenika, u sklopu manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" osvojila je prvu nagradu od pristiglih 65 likovnih radova, a rad joj je izložen u Slavonskom Brodu. Njezini likovni radovi redovito krase i prostore škole.

Kao predstavnica školske Učeničke zadruge "Orhideja" sudjelovala je na Smotri zborova i u razmjeni zadrugara. Sudjelovala je i u međuškolskom eTwinning projektu "Za čišći kvart" te radionicama za nadarene učenike.

Osim toga, pohađala je Glazbenu školu Ferdo Livadić i Školu suvremenog plesa Ane Maletić, a bila je i članica Samoborskoga kazališta mladih i Plesnoga kluba Point.

Prijatelji, kolege i učitelji opisuju je kao vrlo marljivu i kreativnu osobu, uvijek spremnu za pomoć i suradnju, osobu na koju se uvijek mogu osloniti. Sve spomenute aktivnosti i uspjesi govore o Lucijinoj svestranosti.

No, tu još nije kraj njezinim interesima, jer Lucija i svoje slobodno vrijeme ispunjava zanimljivim aktivnostima u kojima uživa: svira klavir, samostalno uči japanski jezik, sluša glazbu i pjeva, čita, piše pisma, provodi vrijeme u prirodi ili u kuhinji isprobavajući nove recepte.

Od jeseni je Lucija gimnazijalka pa je to bio povod za razgovor o njezinim budućim planovima.

- Proglašena si učenicom generacije. Kakav je osjećaj?

- Da, zaista sam proglašena učenicom generacije. Osjećaj je kao da si postigao nešto veliko.

- Jesi li očekivala ovu nagradu?

- U nižim razredima sam maštala o tome, ali sada to uopće nisam očekivala, pogotovo u ovakvoj generaciji.

- Iza tebe su brojni uspjesi. Čime se najviše ponosiš?

- Možda se najviše ponosim prvim mjestom na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika. Prošla bih i na državno da nisam prekrižila jedan točan odgovor, jer nisam vjerovala da je ta kombinacija moguća. Stres je ipak učinio svoje.

- Koji ti je školski predmet bio najdraži i zašto?

- Stvarno ne mogu izabrati samo jedan predmet, nadam se da ćete se zadovoljiti trima: hrvatskim jezikom, jer smatram važnim znati vlastiti jezik i zanimljive su mi aktivnosti koje to uključuje, tu je i matematika, svestrana i pomaže ti shvatiti mnoge stvari na svijetu pa mislim da je nikad ne možeš dovoljno naučiti, te likovna kultura, jer se volim izražavati na taj način i volim izazove koje daje.

- Vrlo si talentirana za crtanje i slikanje. Tvoj je rad na majicama i na platnenim vrećicama koje su dobili nagrađeni učitelji. Reci nešto o tom svom likovnom ostvarenju.

- Taj rad na majicama i vrećicama bio je napravljen za natječaj u sklopu manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić", a tema je bila "Kad si sretan i Sunce za tobom žuri". Osvojio je prvu nagradu i bio izložen u Slavonskom Brodu.

- Koju si srednju školu upisala?

- Upisala sam MIOC, odnosno XV. gimnaziju i Školu suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu.

- Imaš li nekih planova za budućnost?

- Razmišljam puno o budućnosti, ali svako malo mi padne na pamet nešto drugo pa ne planiram previše unaprijed.

- Ima li nešto što bi još voljela reći ili poručiti za kraj?

- Bilo mi je jako, jako lijepo u Bogumilcu i želim sreću svim djelatnicima i učenicima.

T.I.

 

Učenica generacije Osnovne škole Bogumila Tonija je Lucija Fresl

Arhiva 2022

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002