01.07.2022.

Najnetransparentnija turistička zajednica "najtransparentnijeg grada" u regiji i šire, krije svoje male tajne

Ne odgovaraju na pitanja ni o novcima ni o novoj direktorici

Najnetransparentnija turistička zajednica

Samobor se, između ostaloga, već više stoljeća s pravom diči i svojim statusom popularne turističke destinacije. Tako je i danas. O povijesti samoborskog turizma možete puno doznati u Samoborskom muzeju i u Turističkoj zajednici grada Samobora, kao nasljednici svih bivših društava i organizacija koje su tijekom tih pustih desetljeća, ponekad manje, a ponekad više uspješno, brinule o turizmu u Samoboru.

Važan je to resor za bilo koje turističko mjesto pa je jednako tako važno tko mu je na čelu i u kojem smjeru će se taj segment dalje razvijati.

Da ne duljimo, nedavno je, nakon ostavke dosadašnje direktorice samoborske Turističke zajednice Martine Paladine, raspisan i objavljen natječaj za izbor novog direktora ili direktorice. Natječaj je okončan i Vijeće Turističke zajednice izabralo je između pet kandidata, koliko ih se javilo na natječaj, osobu koja će u narednom četverogodišnjem razdoblju biti na čelu Turističke zajednice. Činjenica da ovaj natječaj nije poništen ulijeva nadu da imamo novu direktoricu ili direktora TZ-a.

Naime, pristojno smo nazvali Turističku zajednicu i pitali tko je od kandidata izabran, koji su sljedeći koraci do imenovanja te kada će isti stupiti na dužnost. Ljute se na nas u Glasniku i uvrijeđeni su, jer nije baš "fer" stalno nešto propitkivati.

Malo su zaboravili da smo unazad 20 godina uvijek imali pitanja, da smo odgovore brže dobivali, da smo svih tih godina korektno surađivali i da bilo kakva suradnja nikad nije bila privatna ili na osobnoj razini.

Odgovor ni na jedno od pitanja nismo dobili, s uputom da pošaljemo službeni upit, jer nema odgovornih koji bi nam na ista odgovorili. Rokovi za odgovore, dakako, danas su, uz svu tehnologiju, dulji su od vremena kada će odabrani kandidat već početi raditi svoj posao.

Usput, odgovora iz Turističke zajednice nema ni na upit vezan uz trošenje novca za organizaciju Fašnika, Adventa, Craft festivala i Biciklijade, koje smo poslali prije skoro dva tjedna.

No, kako je Samobor, službeno veliki, a zapravo mali grad, neslužbeno doznajemo da je za novu direktoricu Turističke zajednice grada Samobora izabrana Ivana Kokot, dugogodišnja djelatnica samoborske TZ, koja ispunjava sve uvjete natječaja pa se od resornog ministarstva čeka još samo potvrda njezinog imenovanja.

M.K.

Fotografija: Grad Samobor

 

Najnetransparentnija turistička zajednica "najtransparentnijeg grada" u regiji i šire, krije svoje male tajne

Arhiva 2022

2024

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002