31.05.2022.

Samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić dobit će još jednu zgradu

Izrađena projektna dokumentacija novog objekta Glazbene škole

Jedna od najboljih glazbenih škola u cijeloj državi je naša samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić. Rasadnik je to vrsnih glazbenih umjetnika i talenata, koji svoje daljnje obrazovanje nastavljaju ne samo na cijenjenoj zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, već i diljem Europe i svijeta, prepoznati kao glazbenici s izvrsnim temeljima svojeg umjetničkog zanata.

Već niz godina škola vapi za dodatnim prostorom, a rješenje je pronađeno kroz gradnju dodatne zgrade pokraj postojeće škole, za što se pobrinula Zagrebačka županija.

O tome što će se sve napraviti, govore predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, ravnateljica Glazbene škole Zdenka Merčep i arhitektica Tatjana Đuranec.

Ravnateljica škole Zdenka Merčep pojasnila je u kakvim uvjetima radi jedna od najboljih hrvatskih glazbenih pedagoških institucija.

- Školu trenutno polazi ukupno 380 učenika osnovne i srednje glazbene škole, a tu je i 50 zaposlenih. Radimo na 1. katu i u potkrovlju (cca 750 m2), jer zgradu dijelimo s Pučkim otvorenim učilištem. Kako bismo osigurali radni prostor za pojedine nastavnike i učenike, već smo pregradili i hodnike na oba kata te tako dobili improvizirane učionice za individualnu nastavu. Dvorana predviđena za koncerte također nam služi i za skupnu i individualnu nastavu pa nam je proširenje neophodno.

- Zagrebačka županija, kao osnivač Glazbene škole Ferdo Livadić, nakon kupnje nekretnine uz postojeću zgradu na Trgu Matice hrvatske, financirala je izradu projektne dokumentacije novog objekta Glazbene škole. Moram izraziti zadovoljstvo vanjskim i unutarnjim arhitektonskim rješenjima iz projektne dokumentacije zbog specifičnih potreba škole, koji su rezultat suradnje arhitektice i ravnateljice škole. Vjerujem da će, uz sve izazove, dio radova krenuti već krajem ove godine, za što je Zagrebačka županija osigurala sredstva u proračunu - naglasila je predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

Arhitektica Tatjana Đuranec navela je osnovne karakteristike novog objekta na Trgu Matice hrvatske.

- Novoprojektirana zgrada glazbene škole imat će ukupno cca 660 m2 brutto površine u tri etaže: prizemlje, 1. kat i potkrovlje. U zgradi su osigurani prostori nužni za kvalitetno odvijanje nastavnog programa: dvije veće skupne učionice, šest vježbaonica za individualne instrumente, veća prostorija za skupno muziciranje, kao i niz potrebnih pratećih sadržaja.

Sve nade i želje svih sudionika uprte su u ovaj projekt, kojim samoborska Glazbena škola "lovi korak" i kreće u novo razdoblje, sukladno vremenu i potrebama mladih glazbenika.

Za nadati se je da će cijeli projekt uskoro krenuti u realizaciju, a najviše mu se vesele nastavnici i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić.

Robert Škiljan

 

Samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić dobit će još jednu zgradu

Arhiva 2022

2024

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002