15.06.2022.

Na konferenciji za medije predstavljena Studija o lokalnom prijevozu vrijedna 65.000

Projekt je još vu zraku, al' su nofci v žepu

U samoborskoj gradskoj vijećnici je u srijedu, 15. lipnja, održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena Studija o lokalnom prijevozu, a o svemu su više govorili gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot, njezin zamjenik Petar Burić, te Davor Nađi (predsjednik stranke Fokus), predstavljen kao savjetnik gradonačelnice.

Gradonačelnica je istaknula kako se radi o kompleksnoj problematici te da je ovo tek dio studije o lokalnom prijevozu, napravljen nakon više sastanaka u resornom ministarstvu te s čelnicima gradova s kojima nas povezuje međugradski ili županijski promet, a koji za bilo kakav prijedlog ili konačno rješenje moraju izdati svoje dopusnice ili suglasnosti. Također, rekla je gradonačelnica, usuglašavaju se međugradske i županijske linije prema Svetoj Nedelji, Podsusedu, Stupniku i Jastrebarskom (poveznica na ZET), za koje je Zagrebačka županija najavila mogućnost (su)financiranja, te da ništa neće biti moguće ostvariti preko noći, a ne odustaje si ni od željeznice.

Studiju je detaljnije predstavio zamjenik Petar Burić, naglasivši kako su zadržane sve postojeće linije, uz neke dodatke, kojima bi se povezali oni dijelovi Samobora koji su do sada bili slabo "popunjeni". Planira se tako trasa Klake – Konščica – Falaščak - Sveti Martin – Molvice, zatim Otruševec – Vrhovčak – Slani Dol s okretištem na Vrhovčaku, uz postojeću liniju Samobor - Bregana postojala bi zasebna linija na relaciji Grdanjci – Bregana, za Otok i Medsave predviđeno je spajanje linija, dok bi se Sveti Martin preko Galgova povezao do Rakovog Potoka ukoliko se ukine međužupanijska linija, sve s mogućnošću presjedanja.

Zasebno je Burić pojasnio lokalni prijevoz unutar Samobora i njegove tri varijante – za radne dane i vikende te za potrebe učenika i građana koji putuju na posao, s time da su ovom studijom pokriveni i oni dijelovi grada koji to do sada nisu bili, poput Giznika i Podložnica.

Savjetnik gradonačelnice Davor Nađi naglasio je da su predstavljene karte orijentacijske i bit će ažurirane i mijenjane sukladno dogovorima s ostalim gradovima i županijom.

Na pitanje novinara koliko je koštala studija i koliko zapravo Grad Samobor može utjecati na broj i frekvenciju predviđenih linija, gradski čelnici nisu imali točne podatke, jer, rekli su, sve ovisi o ugovorima s koncesionarima koji će se javljati na natječaje, ali ažurnošću voditeljice Odjela za odnose s javnošću Anje Franić Modrić, koja je vodila konferenciju, doznali smo nedugo potom da je ova studija, koju je izradila zagrebačka tvrtka Elipsa-S.Z. d.o.o., koštala 65.000 kuna bez PDV-a.

M.K.

 

Na konferenciji za medije predstavljena Studija o lokalnom prijevozu vrijedna 65.000

Arhiva 2022

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002