16.09.2020.

Izvanredna konferencija za medije gradonačelnika Kreše Beljaka i samoborskog HSS-a

Željko Stanec kandidat HSS-a za gradonačelnika

Sva nagađanja i kalkulacije oko četvrte uzastopne kandidature Kreše Beljaka za samoborskog gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima prekinute su još jučer njegovom izjavom, koju su prenijeli neki mediji, da se više neće kandidirati na tu dužnost.

Pojašnjenje je stiglo na izvanrednoj konferenciji za medije, koja je u parku kod Samoborskog muzeja održana u srijedu prijepodne, 16. rujna, na kojoj su se Beljaku pridružili i drugi članovi gradske i županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke.

Medijima i članovima stranke najprije se obratio predsjednik Gradske organizacije HSS-a Samobor, sadašnji zamjenik gradonačelnika i kandidat za budućeg gradonačelnika Željko Stanec, koji je potvrdio i službenu odluku stranke o njegovoj kandidaturi na sljedećim izborima. Stanec je naglasio kako se, ukoliko dobije povjerenje građana za ovaj mandat, što se tiče vođenja Grada neće puno toga mijenjati, jer Samobor svih ovih godina na čelu s Beljakom kao grad ide naprijed i svojim građanima nudi sve bolje uvjete za život, pa će tako nastaviti i dalje. Dodao je kako očekuje i podršku koalicijskih partnera iz SDP-a, s kojima iznimno dobro surađuju i bez kojih ne bi bilo ni brojnih gradskih projekata koji su već ostvareni ili su još u planu.

Novinarima je svoju odluku pojasnio predsjednik HSS-a i aktualni gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak, rekavši kako je on kroz svoja nepuna tri mandata pokazao kako se uspješno može voditi veliki grad poput Samobora, za što su kao lokalna uprava primili brojna priznanja, a s obzirom da mu dužnost saborskog zastupnika oduzima puno vremena i energije, jer kani se još više tome posvetiti, misli da više ne bi mogao u istoj mjeri, makar i volonterski, obnašati i dužnost gradonačelnika pa smatra poštenom i razboritom svoju odluku da se više ne kandidira.

Beljak je poručio javnosti i kako će Željko Stanec sigurno biti i bolji gradonačelnik od njega, jer je u brojnim važnim segmentima stručniji, staloženiji i, nakon skoro 12 godina na mjestu zamjenika gradonačelnika, zna sve probleme, procese i sustav upravljanja gradom. I on očekuje podršku prijateljskog SDP-a, jer je ova složna samoborska koalicija primjer kojim bi se trebale voditi i ostale lokalne uprave u državi te se nada da će se njihova suradnja nastaviti, a građanima Samobora svesrdno je preporučio Željka Stanca za sljedećeg gradonačelnika Grada Samobora.

M.K.

 
16.09.2020.

Šestero novozaraženih u županiji

U Samoboru jedan novi slučaj zaraze

Šestero novozaraženih u županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 16. rujna 2020. do 10:00 sati, evidentirane su 623 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 435 osoba, a 13 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 175 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 6 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Klinča Sela, 1 Općina Orle, 1 Općina Rugvica), a izliječeno je 15 osoba.

Od 6 novooboljelih osoba 2 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 1 sa zarazom u zdravstvenom sustavu, dok je za 2 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 58 osoba.

U samoizolaciji je jedan razred OŠ Rugvica zbog pozitivnog učenika te jedna vrtićka skupina u Velikoj Gorici zbog pozitivne odgajateljice. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podsjećamo, od 14. rujna 2020. godine na području Zagrebačke županije na snazi su nužne epidemiološke mjere.

I.H.

 

Izvanredna konferencija za medije gradonačelnika Kreše Beljaka i samoborskog HSS-a

Šestero novozaraženih u županiji

Arhiva 2020

2024

2023

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002