17.01.2020.

U Svetoj Nedelji održan sastanak s koncesionarima javnog prijevoza Samoborčeka i Autoturista

Vozni red se vraća na staro

U Svetoj Nedelji održan sastanak s koncesionarima javnog prijevoza Samoborčeka i Autoturista

Slijedom nedavne objave privremenog voznog reda autoprijevoznika Autoturista i Samoborčeka, a nastavno na smanjen broj polazaka na liniji Samobor – Sv. Nedelja – Rakitje – Novaki – Zagreb i prigovore građana, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, osim traženog pisanog očitovanja, sazvao je i hitan sastanak s predstavnicama navedenih autoprijevozničkih poduzeća.

U četvrtak, 16. siječnja, u Uredu gradonačelnika održan je sastanak gradonačelnika Zurovca i njegovih zamjenika Marije Hršak i Davora Nađija s direktorima poduzeća Autoturista i Samoborčeka, Franjom Grgurićem i Božom Grgurićem te Ivanom Noršićem.

Svjesni da je do promjena voznog reda došlo zbog brojnih radova na prometnicama, a ponajviše zbog radova na svetonedeljskom rotoru na silasku s autoceste, predstavnici Grada tražili su pojašnjenje zašto na novoobjavljenom privremenom voznom redu nisu vraćene ukinute linije, jer radovi na prometnicama su završeni i njima se normalno prometuje. Autoprijevoznici su pojasnili kako do toga nije došlo zbog radova koji su još u tijeku na određenim dionicama (Zagrebački velesajam, čvor Jankomir, Rakitje), zbog čega se stvaraju prometni čepovi kod petlje u Rakitju, na području Grada Zagreba te zbog toga autobusi produžuju vrijeme vožnje.

Polasci na navedenoj liniji kroz Novake i Rakitje smanjeni su i zbog malog broja putnika.

Također su istaknuli kako imaju financijske gubitke na području Svete Nedelje zbog pojedinih neprofitabilnih polazaka, naročito na liniji 160 Mala Gorica – Kerestinec – AK Zagreb, liniji 162 Mala Gorica – Brezje – Novaki – Rakitje – Črnomerec, liniji 153 Samobor – Ljubljanica i liniji 155 Samobor – AK Zagreb, polasci preko Novaka, Rakitja i Kerestinca, te da će, ukoliko ne ostvare subvenciju od strane Grada, Županije ili države, vjerojatno biti prisiljeni ukidati neprofitabilne polaske na tim linijama.

Predstavnici Grada zatražili su detaljnu specifikaciju o linijama, troškovima te iznosu subvencije, kako bi istu razmotrili, jer smatraju kako ukidanje linija zbog neostvarenja subvencije nije opravdano.

Na upit direktora Samoborčeka kako ima saznanja da Grad Sveta Nedelja ima namjeru raspisati natječaj i uvesti autobusne linije mikroprijevoza unutar svojeg administrativnog područja, gradonačelnik Zurovec je informirao prisutne kako je Grad pokrenuo predpostupak javne nabave o uvođenju javnog prijevoza na 3 autobusne linije te da će se svi zainteresirani prijevoznici koji udovoljavaju uvjetima natječaja moći na isti javiti.

Nakon razmatranja prigovora stanovnika Svete Nedelje, a na zahtjev gradonačelnika Zurovca, autoprijevoznici Autoturista i Samoborčeka u ponedjeljak, 20. siječnja, objavit će novi vozni red prema kojem će biti vraćen veći dio polazaka na autobusnim linijama, ponajprije onih kroz naselja Rakitje i Novaki.

Mole se građani da razmotre novi vozni red kada bude objavljen, odnosno linije koje prometuju iz Zagreba, a polaze s Autobusnog kolodvora i s Ljubljanice, te da kontaktiraju Grad Svetu Nedelju ili autoprijevoznike, ukoliko smatraju da i vraćanje ranije ukinutih polazaka ne zadovoljava potrebe putnika.

Osim toga, Samoboček i Autoturist obvezali su se da će u periodu od otprilike 30 dana izvršiti brojanje putnika iz Novaka i Rakitja koji koriste gore navedene linije te o istom izvijestiti gradske čelnike.

A.B.B.

 

U Svetoj Nedelji održan sastanak s koncesionarima javnog prijevoza Samoborčeka i Autoturista

Arhiva 2020

2023

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002