09.01.2020.

S ministricom Divjak u Svetu Nedelju stigli i tableti

Razgovarala i dobila povratne informacije

Svoju turneju pod nazivom "Razgovori o promjenama" ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak nastavila je 8. prosinca u dvije škole u Zagrebačkoj županiji. Nakon obilaska Srednje škole Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini, ministrica je sa svojim suradnicima i dužnosnicima Zagrebačke županije obišla Osnovnu školu Sveta Nedelja.

U pratnji ministrice bio je njen glavni savjetnik dr. sc. Marko Košiček i mentor Škole za život te iz Zagrebačke županije zamjenica župana Nadica Žužak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Katalenac i pročelnica Ureda župana Mirjana Oštrec Bosak. Gosti su obišli školu u pratnji ravnateljice Anice Magdalenić te sudjelovali na nastavnom satu biologije, gdje je korištena nova oprema koju je škola nabavila sredstvima ministarstva.

Cilj obilaska ministrice i njenih suradnika je razgovarati o provedbi reforme, dobiti povratne informacije s terena o promjenama koje je reforma donijela i kako su te promjene utjecale na učenike i učitelje.

Nakon što je bez nazočnosti novinara održan sastanak s učiteljima, ministrica Divjak je izjavila da je zadovoljna time kako se u ovoj, jednoj od najvećih osnovnih škola u Hrvatskoj, provodi reforma. Posebno je zahvalila ravnateljici i učiteljima na otvorenosti i prijedlozima za unapređenje, obzirom na dosadašnja iskustva u nastavi. Također, ministrica je naglasila da ju posebno veseli što su učitelji motivirani za provođenje reforme. Pokazalo se, rekla je Divjak, da su potrebne i dodatne edukacije učitelja, prvenstveno kod vrednovanja i ocjenjivanja. Ministrici se isto tako svidjelo što je vidjela u kabinetu za biologiju, a posebno je pohvalila ravnateljicu škole Anicu Magdalenić, rekavši da se njen dobar rad vidi čim se uđe u školu.

Zadovoljstvo posjetom ministrice je izrazila i ravnateljica Magdalenić te pojasnila da su od ministarstva prvo dobili 103.000 kuna, što su potrošili na opremu za prirodnu grupu predmeta, a upravo su dobili i dodatnih 40-ak tisuća kuna, koje će potrošiti za potrebe nastave u društveno– humanističkom području. Ravnateljica je rekla da je zadovoljna što su se učitelji dobro pripremili za susret s ministricom i postavljali su prava pitanja, a dobili su i prave odgovore. Naglasila je da ju posebno veseli što su učitelji osokoljeni da imaju punu slobodu kreirati svoj nastavni sat i nastavni proces, a ishodi trebaju biti ono što je najvažnije.

Osim toga, upravo su danas stigli i tableti u OŠ Sveta Nedelja, njih 281, jer škola se za to pripremila već prije pa je uz pomoć Grada za sve objekte škole osigurana bežična mreža.

Zadovoljstvo realizacijom programa i suradnjom s ministarstvom izrazila je i Nadica Žužak, budući da je Zagrebačka županija osnivač većine škola na svom području. Ove je godine školstvu namijenjeno više od pola županijskog proračuna, a zamjenica župana podsjetila je da je, uz druge u županiji, ove godine energetski obnovljena Osnovna škola Sveta Nedelja, kao i škola u Kerestincu, u suradnji s Gradom, a u tijeku je i energetska obnova škole u Rakovom Potoku.

Dobru suradnju sa županijom u razvijanju školske infrastrukture naglasio je i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec te najavio da bi već ove godine mogla započeti izgradnja jedne nove škole, za koju potreba postoji.

D.K.

 

S ministricom Divjak u Svetu Nedelju stigli i tableti

Arhiva 2020

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002