08.03.2020.

Djelatnici Policijske postaje Samobor i Auto klub Samobor darivali vozačice za Dan žena

Rože, čestitke i sretan put!

Međunarodni dan žena i ove su godine vozačicama uljepšali djelatnici Policijske postaje Samobor i Auto kluba Samobor prigodnom akcijom, tijekom koje su ih u nedjelju, 8. ožujka, darivali ružama.

Većina vozačica koje su u nedjeljno prijepodne oko 10 sati prošle Gajevom ulicom kod tamošnje apoteke u smjeru Doma zdravlja ili oko 12 sati Perkovčevom ulicom kod križanja sa Zagrebačkom, u znak pažnje dobile su svoj cvijet uz Dan žena i prigodan promotivni materijal kao podsjetnik na pažnju u prometu radi vlastite sigurnosti.

Čestitke i kratak prijateljski razgovor, koliko je dozvoljavao trenutni promet na najfrekventnijim mjestima u našem gradu, razveselio je brojne vozačice, ali i naše policajce, kojima je ovo bio jedan od ljepših zadataka u vrijeme svakodnevne zahtjevne službe.

R.Š.

 
08.03.2020.

Izborna skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Samobora

Ususret 75. obljetnici Dana pobjede

U dvorani Doma umirovljenika u Samoboru, u subotu, 7. ožujka, svoju izbornu skupštinu održali su članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Samobora, kojoj su nazočili i brojni gosti i uzvanici. U ime Grada Samobora sjednici su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić i gradska vijećnica Irena Kapor, zatim predstavnici SDP-a i njihovog Foruma mladih, ZUAB-a, predsjednik gradskog Odbora za branitelje Zlatko Demerac te gosti i Zaprešića, Brežica, Krškog i Slovenske Vasi. Uvodno ih je pozdravio predsjednik udruge Petar Raić, koji je podrobno iznio izvješće o radu u protekle dvije godine i plan aktivnosti za 2020. godinu. Raić je posebno istaknuo nekoliko važnih obljetnica u ovoj godini, a najveća će biti u svibnju u povodu 75. godišnjice Dana pobjede i Dana Europe, koju će dostojno proslaviti sa slovenskim i ostalim kolegama iz Hrvatske. Između ostaloga, izrazio je i zadovoljstvo izborom Zorana Milanovića za predsjednika RH, jer će on, kako je rekao Raić, ustrajati u obrani tekovina antifašizma, što je iznimno važno za društvo u cjelini.

Uz financijsko izvješće i izvješće o radu Nadzornog odbora, na skupštini je izabrano deveteročlano Predsjedništvo udruge, na čijem čelu ostaje Petar Raić: Jasna Juračić, Josip Poljak, Jelica Milaković, Franjo Golenko, Vlasta Požgaj Milakara, Janko Jelenić, Marijan Petar i Anica Martinović. Članovi Nadzornog odbora su Ivanka Zamostni, katica Tkalčić i Dragica Esterajher.

Unatoč skromnim financijskim sredstvima, članovi udruge će, kao i do sada, sudjelovati na svim manifestacijama i komemoracijama kojima se odaje počast borcima i braniteljima, njegovati prijateljske odnose sa srodnim udrugama te brinuti o održavanju spomenika NOB-a i svojem članstvu.

M.K.

 

Djelatnici Policijske postaje Samobor i Auto klub Samobor darivali vozačice za Dan žena

Izborna skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Samobora

Arhiva 2020

2024

2023

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002