12.03.2020.

Stožer civilne zaštite Grada Samobora zabranio javna okupljanja

Nema šmajhlanja, stiskanja ni grupnog preznojavanja!

Stožer civilne zaštite Grada Samobora zabranio javna okupljanja

Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Samobora, održanoj u četvrtak 12. ožujka, osim članova Stožera prisustvovali su i predstavnici Grada Samobora i svih gradskih ustanova, a sve u cilju donošenja odluke postupanja s obzirom na trenutno epidemiološko stanje i prisutnost virusa COVID-19.

Voditelj Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije Samobor kazao je kako na području Grada Samobora nema zaraženih COVID-om 19, a osigurana su mjesta za izolaciju potencijalno rizičnih pacijenata. Naglasio je kako se mole građani da održavaju visoku razinu higijene, poštuju propisane smjernice, a liječnike prije svega kontaktiraju telefonskim putem.

Stožer je jednoglasno donio odluku da se DO DALJNJEGA UKIDAJU SVA JAVNA OKUPLJANJA na području Grada Samobora.

Gradska knjižnica Samobor, POU Samobor i Samoborski muzej nastavit će sa svakodnevnim radom, no do daljnjega se neće održavati izvanredni programi.

Preporuka je također da sportske udruge i klubovi koji djeluju na području Grada Samobora do daljnjeg izbjegavaju trenažni dio procesa.

Trgovačko društvo Komunalac Samobor isključivo subotama ukida rad Tržnice Samobor, Tržnice Bregana i Sajmišta, dok će radnim danima i nedjeljom raditi kao i dosad. Također je na snazi odluka da će se ispraćaji pokojnika na grobljima na području Samobora obavljati isključivo u krugu uže obitelji. Mjere ostaju na snazi do daljnjega.

Policijska postaja Samobor, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, Vatrogasna zajednica i Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Samobor u pripravnosti su i postupaju sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Još jednom, iako nema mjesta panici, mole se svi građani da se nastave ponašati društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, suzdrže se od nepotrebnih putovanja i održavaju osobnu higijenu.

Grad Samobor će sukladno uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite Grada Samobora i dalje pravovremeno na službenoj internet stranici građanima prenositi informacije i nove upute. Također se apelira da svi prate i službene objave Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

M.S.

 

Stožer civilne zaštite Grada Samobora zabranio javna okupljanja

Arhiva 2020

2023

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002