20.01.2020.

Odbrojavaju se dani do početka 194. Samoborskog fašnika

Otvara Željko Bebek, a zatvara Jelena Rozga

Odbrojavaju se dani do početka 194. Samoborskog fašnika

Samobor uskoro postaje grad maškara, jer bliži se 194. Samoborski fašnik, najvažnija i najveća turističko-zabavna manifestacija koja uspješno njeguje tradiciju dugu gotovo 200 godina.

Vrhunska zabava pod maskama za sve generacije, odlična atmosfera, bogata ugostiteljska ponuda uz neizostavne krafne, kao i koncerti glazbenih zvijezda naše estrade, samo su neki od razloga zbog kojih vrijedi doći u Samobor od 14. do 25. veljače na ovogodišnji 194. Samoborski fašnik, koji se održava pod geslom "Od bedaka do superjunaka".

Samoborski fašnik svake godine posjeti na tisuće posjetitelja, a očekuje se da će tako biti i ove godine. Najveći dio samoborskog fašničkog ludila i veselja odvijat će se na središnjoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, odnosno Trgu fašničkih velikana, gdje će koncerte i ove godine održati poznati glazbeni izvođači i pjevači.

Tako će na otvorenju fašničkih spelancija, nakon preuzimanja ključeva Grada, na Valentinovo, 14. veljače, publiku zabaviti glazbena legenda Željko Bebek. Dan kasnije, u subotu, 15. veljače, Slobodnom Fašničkom Republikom odzvanjat će klapska pjesma, jer na Fašnik u Samobor ponovno dolaze Tomislav Bralić i Klapa Intrade, dok će u nedjelju, 16. veljače, pozornicu zauzeti poznati tamburaški veseljaci Slavonske lole.

Drugi fašnički vikend u Samoboru, u petak, 22. veljače, otvara jedna od naših najpoznatijih grupa - Magazin.

Subotu, 23. veljače, rezervirajte za majstore rock balada iz Opće opasnosti, a u nedjelju, 23. veljače, nastupa Tamburaški sastav Garavi.

Velika završnica u utorak, 25. veljače, pripast će kraljici naše estrade Jeleni Rozgi.

Svi koncerti u petak i subotu počinju u 20 sati, u nedjelju u 17 sati, dok Jelena Rozga nastupa od 21.30, jer posljednjeg dana Samoborskog fašnika treba osuditi i spaliti Princa Fašnika za sve zlo u prošlom letu, pa tek onda pjevati. Ulaznica nema, jer svi su koncerti besplatni!

Novost ovogodišnjeg fašnika je tzv. Urbana zona kod samoborskog kina, gdje će se uživati u urbanoj glazbi, ali i brakedanceu, kao i radionicama izrade grafita.

Osim glazbenika, pozivu fašničkih vlastodržaca, a to je ove godine ekipa iz Srakostripa - Princeza Sraka alias Sraketa, Princ Fašnik, Sudec alias Mitoman i Fiškal alias Mutiman, redovito se odazivaju i gostujuće karnevalske skupine iz cijele Hrvatske i šire. Majstori fašnikovanja dolaze iz Domašinca, Štefanca, Makarske, Dobove, Ključa Brdovečkog, Labina, Ptuja, Pule, Supetra, Kutine, Lonjskog Polja, Cavtata, Pelješca i Ploča. Time su prijave zaključene i sva mjesta za njihove programe na našim fašničkim pozornicama, 15. i 22. veljače od 18 sati, popunjena.

Naravno, uz sve spomenuto održat će se, kao i svake godine, bogat program za djecu na glavnoj fašničkoj pozornici i u prostoru Male dvorane Galerije Prica na Trgu Matice hrvatske, a zabave neće nedostajati ni u lunaparku iza kina.

Osim u dobroj zabavi i glazbi, posjetitelji će se u Slobodnoj Fašničkoj Republici moći okrijepiti uz bogatu ponudu jela i pića na brojnim štanovima, kao i u samoborskim kafićima i ugostiteljskim objektima koji će raditi duže nego obično.

Pored odlične zabave, motiv za maskiranje su i ove godine vrijedne nagrade za one najbolje, najmaštovitije i najkreativnije, stoga pripremite maske i dođite u Samobor.

I, ne zaboravite da "bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik"!

Sve aktualnosti vezane uz 194. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama.

T.I.

 

Odbrojavaju se dani do početka 194. Samoborskog fašnika

Arhiva 2020

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002