21.08.2020.

Opsežni radovi na samoborskim ulicama ulaze u završnu etapu

Radovi će biti završeni do početka nastave

Privode se kraju radovi rekonstrukcije Ulice Dobriše Cesarića u Gradskoj četvrti Podložnice. Prvih 250 metara od Ulice grada Wirgesa do Ćirilometodske ulice je asfaltirano, postavljeni novi rubnjaci, a uređene su i označene horizontalnom signalizacijom pješačka i biciklistička staza. U tijeku je asfaltiranje raskrižja Cesarićeve sa Čirilometodskom i Gašparotijevom te se dalje kreće prema Matijinoj ulici. Radove izvodi trgovačko društvo Hvar, a vrijednost im je 2,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

- Napokon rješavamo Cesarićevu ulicu, što je bilo obećanje iz prethodnih godina, i ona će biti potpuno uređena po svim pravilima struke - rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec.

Osim toga, aktivna su gradilišta u Gajevoj ulici od Šmidhenove do kružnog toka kod Doma zdravlja te u Krležinoj od raskrižja sa Šmidhenovom, Jelačićevom i Hebrangovom prema kružnom toku, sa kojeg je skinut habajući dio asfalta i postavit će se također novi sloj.

Kako nam je rekao Željko Stanec, Gajeva se uređuje etapno u tri faze, a u prvom dijelu od Šmidhenove do Milakovićeve već je počelo postavljanje prvog sloja asfalta, nakon što je na toj dionici zamijenjena kompletna infrastruktura.

- Uvijek se može bolje, ali u principu zadovoljan sam kako teku radovi, pogotovo što se tiče ulica koje se rekonstruiraju u centru – Gajeve i Krležine. Zacrtanu dinamiku radova realizirat ćemo do početka školske godine, jer radove smo i planirali u vrijeme kada nema nastave i tolikog intenziteta prometa - rekao je Stanec i dodao kako će se na dijelu Gajeve proširiti pješačka staza, što je do sada bio problem.

- Možda su se malo prolongirali radovi u Starčevićevoj ulici, ali zvali smo izvođača i on treba postaviti asfalt do 24. kolovoza. I Školska ulica u Bregani će biti završena do početka školske godine te će tako najveće investicije biti završene u predviđenom roku - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

Još početkom lipnja krenula je i rekonstrukcija dijela ceste Lipovec – Smerovišće, koja je privedena kraju.

Natječaji su otvoreni i za prometnicu oko koje smo raspravljali prije nekoliko mjeseci Rude – Braslovje – Prekrižje, pa će i tamo uskoro radovi krenuti u realizaciju. Znači, realizirat ćemo sve projekte koji su bili zacrtati u proračunu za ovu godinu i ova situacija oko epidemije uzrokovane korona virusom nije nas spriječila u tome - zaključio je Željko Stanec.

M.Š.

 
21.08.2020.

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Po dva nova slučaja u Samoboru i Sv. Nedelji

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Za razliku od drugih dijelova Hrvatske, na našem području ne bilježimo veće brojke zaraženih od korona virusa u posljednja 24 sata. U ispostavi Samobor do petka, 21. kolovoza, do 11 sati u odnosu na prethodno dnevno izvješće bilježimo četiri nova slučaja zaraze, po dva u Samoboru i Svetoj Nedelji te jedno izlječenje u Samoboru.

Tako sada ukupno u Samoboru imamo aktivnih 16 slučajeva zaraze virusom COVID-19, odnosno do sada 47 potvrđena slučaja, 29 izliječenih i dvoje preminulih. U Svetoj Nedelji je 5 aktivnih slučajeva, tj. kod 33 osobe je do sada potvrđena zaraza, 27 je izliječenih i jedna preminula osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području cijele županije evidentirano je 345 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 245 osoba, a 11 ih je preminulo. U odnosu na prethodno izvješće radi se o 12 osoba više i jednoj izliječenoj pa je u županiji trenutno aktivno 89 slučaja.

M.Š.

 

Opsežni radovi na samoborskim ulicama ulaze u završnu etapu

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Arhiva 2020

2023

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002