21.08.2020.

Opsežni radovi na samoborskim ulicama ulaze u završnu etapu

Radovi će biti završeni do početka nastave

Privode se kraju radovi rekonstrukcije Ulice Dobriše Cesarića u Gradskoj četvrti Podložnice. Prvih 250 metara od Ulice grada Wirgesa do Ćirilometodske ulice je asfaltirano, postavljeni novi rubnjaci, a uređene su i označene horizontalnom signalizacijom pješačka i biciklistička staza. U tijeku je asfaltiranje raskrižja Cesarićeve sa Čirilometodskom i Gašparotijevom te se dalje kreće prema Matijinoj ulici. Radove izvodi trgovačko društvo Hvar, a vrijednost im je 2,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

- Napokon rješavamo Cesarićevu ulicu, što je bilo obećanje iz prethodnih godina, i ona će biti potpuno uređena po svim pravilima struke - rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec.

Osim toga, aktivna su gradilišta u Gajevoj ulici od Šmidhenove do kružnog toka kod Doma zdravlja te u Krležinoj od raskrižja sa Šmidhenovom, Jelačićevom i Hebrangovom prema kružnom toku, sa kojeg je skinut habajući dio asfalta i postavit će se također novi sloj.

Kako nam je rekao Željko Stanec, Gajeva se uređuje etapno u tri faze, a u prvom dijelu od Šmidhenove do Milakovićeve već je počelo postavljanje prvog sloja asfalta, nakon što je na toj dionici zamijenjena kompletna infrastruktura.

- Uvijek se može bolje, ali u principu zadovoljan sam kako teku radovi, pogotovo što se tiče ulica koje se rekonstruiraju u centru – Gajeve i Krležine. Zacrtanu dinamiku radova realizirat ćemo do početka školske godine, jer radove smo i planirali u vrijeme kada nema nastave i tolikog intenziteta prometa - rekao je Stanec i dodao kako će se na dijelu Gajeve proširiti pješačka staza, što je do sada bio problem.

- Možda su se malo prolongirali radovi u Starčevićevoj ulici, ali zvali smo izvođača i on treba postaviti asfalt do 24. kolovoza. I Školska ulica u Bregani će biti završena do početka školske godine te će tako najveće investicije biti završene u predviđenom roku - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

Još početkom lipnja krenula je i rekonstrukcija dijela ceste Lipovec – Smerovišće, koja je privedena kraju.

Natječaji su otvoreni i za prometnicu oko koje smo raspravljali prije nekoliko mjeseci Rude – Braslovje – Prekrižje, pa će i tamo uskoro radovi krenuti u realizaciju. Znači, realizirat ćemo sve projekte koji su bili zacrtati u proračunu za ovu godinu i ova situacija oko epidemije uzrokovane korona virusom nije nas spriječila u tome - zaključio je Željko Stanec.

M.Š.

 
21.08.2020.

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Po dva nova slučaja u Samoboru i Sv. Nedelji

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Za razliku od drugih dijelova Hrvatske, na našem području ne bilježimo veće brojke zaraženih od korona virusa u posljednja 24 sata. U ispostavi Samobor do petka, 21. kolovoza, do 11 sati u odnosu na prethodno dnevno izvješće bilježimo četiri nova slučaja zaraze, po dva u Samoboru i Svetoj Nedelji te jedno izlječenje u Samoboru.

Tako sada ukupno u Samoboru imamo aktivnih 16 slučajeva zaraze virusom COVID-19, odnosno do sada 47 potvrđena slučaja, 29 izliječenih i dvoje preminulih. U Svetoj Nedelji je 5 aktivnih slučajeva, tj. kod 33 osobe je do sada potvrđena zaraza, 27 je izliječenih i jedna preminula osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području cijele županije evidentirano je 345 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 245 osoba, a 11 ih je preminulo. U odnosu na prethodno izvješće radi se o 12 osoba više i jednoj izliječenoj pa je u županiji trenutno aktivno 89 slučaja.

M.Š.

 

Opsežni radovi na samoborskim ulicama ulaze u završnu etapu

Izvješće Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Arhiva 2020

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002