09.06.2020.

Završna konferencija "Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec"

Brzo, efikasno, sigurno i isplativo

U utorak, 6. lipnja, u prostorijama Područne škole Kerestinec održana je konferencija za medije u povodu završetka energetske obnove zgrade PŠ Kerestinec. Konferenciji su prisustvovali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Tomislav Ilić, županijski i gradski pročelnici upravnih odjela, kao i predstavnici projektanta i nadzora radova MPLAN iz Bjelovara te izvođača radova Spektar gradnja iz Zagreba.

Projekt "Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec" uvodno je predstavila ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, istaknuvši pritom kako se radi o energetskoj obnovi koja obuhvaća izvedbu toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, modernizaciju sustava rasvjete LED tehnologijom te rekonstrukciju radijatorskog grijanja i postrojenja kotlovnice s prenamjenom na plinsko grijanje i ugradnju rashladnih uređaja. Tom prilikom zahvalila je svim sudionicima u projektu, a posebice Gradu Svetoj Nedelji, koji uvijek stoji na raspolaganju za bilo kakvu problematiku. Također je istaknula kako su izvedeni i radovi na zamjeni poda, odnosno postava parketa, obnovljeni su i sanitarni čvorovi, a cijela škola je oličena.

- Tražili smo najbrži i najefikasniji način kako da se konkretno pomogne ovoj školi. Njezino stanje više nije zadovoljavalo sve kriterije, uz sve veće gubitke energije. Preko stotinu djece koja pohađaju ovu školu sada ima puno bolje uvjete, šareni i veseli prostor, a svi radovi doprinijet će velikim uštedama. I sam sam bio đak ove škole pa ovom prigodom zahvaljujem ravnateljici, županiji, fondu, ministarstvu i svim akterima na pomoći u realizaciji ovog projekta za sretnu i veselu budućnost naše djece i njihovih učitelja. Nadam se da ćemo puno ovakvih i sličnih većih projekata napraviti u budućnosti - rekao je tom prilikom gradonačelnik Dario Zurovec.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je kako su u Zagrebačkoj županiji u tijeku radovi na još četiri škole vrijedni 62 milijuna kuna ukupnih investicija. To su Osnovna škola Rakov Potok, Srednja škola Vrbovec, Srednja škola Velika Gorica i Osnovna škola u Ivanić-Gradu.

- Od tog iznosa, 27 milijuna kuna je bespovratnih sredstava iz EU fondova. Kroz kapitalnu izgradnju namijenjeno je 140 milijuna kuna za ovu i sljedeću godinu pa mogu reći da je Zagrebačka županija jedno veliko gradilište u cilju osiguranja kvalitetnih uvjeta - rekao je Kožić. Ovo je ugodan trenutak, pogotovo za djecu, koja su dobila ugodne uvjete za rad i boravak, uz uštedu energije od 70% u odnosu na prijašnje stanje. Suradnja Grada i županije bila je izuzetno kvalitetna, a zajedništvo je iznjedrilo dobre stvari. Uz već obnovljenu Osnovnu školu Sveta Nedelja, koja je nedavno dobila obnovljenu zgradu vrijednu 9,2 milijuna kuna, imamo zaokruženu cjelinu u jednom gradu za kvalitetan život stanovnika. Županija će i dalje raditi na ulaganjima u objekte, koji će biti potvrda brige i skrbi o kvaliteti obrazovanja na području Zagrebačke županije - dodao je Kožić.

Predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Tomislav Ilić istaknuo je kako je ovo jedan od projekata na kojem se može jako dobro vidjeti učinak energetske obnove.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2.756.593 kune, a isti se sufinancira iz sredstava EU fondova kroz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Operativnog programa "Konkurentnost i Kohezija" u iznosu 846.853,95 kuna. Preostali iznos do ukupne vrijednosti projekta u omjeru 50-50 sufinanciraju Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja.

A.B.B.

 

Završna konferencija "Energetska obnova zgrade Područne škole Kerestinec"

Arhiva 2020

2023

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002