08.04.2020.

Sporazum stožera civilne zaštite gradova Samobora I Svete Nedelje te Općine Stupnik

Bez e-propusnice po susjedstvu

Sporazum stožera civilne zaštite gradova Samobora I Svete Nedelje te Općine Stupnik

Od 9. travnja neće biti potrebno ishoditi e-propusnicu između administrativnih područja gradova Svete Nedelje, Samobora i općine Stupnik.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odobrio je sporazum između Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje, Grada Samobora i Općine Stupnik, koji su potpisani temeljem članka 18. stavka 1. Zakona o sustavu civilne zaštite (Narodne novine 82/15., 118/18., 31/20.), a kojim je propisano da dvije ili više jedinica lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike mogu zajednički organizirati obavljanje poslova civilne zaštite iz svog samoupravnog djelokruga sukladno odredbama citiranog zakona.

S obzirom na usku povezanost s administrativnim područjima, jedinstvenu PP Samobor, obavljanje upravnih poslova pred nadležnim upravnim tijelima, obavljanja poslovnih obveza te odlazak na područje druge jedinice radi obavljanja zdravstvenih pregleda, nabavke živežnih namirnica, nadležni stožeri civilne zaštite od dana zaključenja i odobrenja ovog sporazuma od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, do daljnjega neće izdavati e-propusnice za napuštanje prebivališta ili boravišta za građane svojih administrativnih područja radi odlaska na područje druge JLS, odnosno na područje Svete Nedelje, Samobora i Stupnika.

T.I.

 
08.04.2020.

Održana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije

Za javni prijevoz jedinstvena putna karta

Održana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije

Jednoglasnom odlukom članovi Županijske skupštine Zagrebačke županije prihvatili su prijedlog Master plana prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije – temeljni strateški dokument dugoročnog razvoja prometnog sustava kojim će se omogućiti veća prometna povezanost, mobilnost stanovništva i sigurnost u prometu na tom području.

Projekt izrade Master plana bio je podijeljen u dvije faze. Prva faza, realizirana tijekom 2017. i 2018., obuhvaćala je detaljnu analizu postojećega stanja prometnoga sustava, dok su u drugoj fazi definirani ciljevi, a temeljem ciljeva i mjere na koji način doći do boljeg prometnog sustava.

- Ovaj dokument temeljna je pretpostavka za uspostavu integriranog prijevoza putnika koji podrazumijeva jednu kartu za cijelo područje. Područje je to na kojem živi oko 1,25 milijuna stanovnika, od kojih dobar dio za potrebe dnevnih migracija koristi osobne automobile čime se stvaraju velike gužve na pristupnim cestama prema Zagrebu. Naš cilj je uspostaviti javni prijevoz s usklađenim autobusnim i željezničkim linijama s jedinstvenom putnom kartom - istaknuo je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

Inače, nositelj projekta izrade Master plana je trgovačko društvo Integrirani promet zagrebačkog područja, kojem su za izradu dodijeljena maksimalna bespovratna europska sredstva u iznosu od 15,9 milijuna kuna putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok je njegova ukupna vrijednost 23,4 milijuna kuna.

S obzirom na epidemiološku situaciju vezanu uz pojavu koronavirusa i poštujući odluku Stožera civilne zaštite RH, sjednica Županijske skupštine održana je elektronskim putem u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, a članovi su glasali putem elektroničke pošte.

M.M.

 

Sporazum stožera civilne zaštite gradova Samobora I Svete Nedelje te Općine Stupnik

Održana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije

Arhiva 2020

2023

2022

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002