02.06.2012.

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje na kojoj su dodijeljene prve nagrade Grada

Sveta Nedelja je lokomotiva razvoja

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje na kojoj su dodijeljene prve nagrade Grada

U povodu Dana Grada Svete Nedelje, u petak, 1. lipnja, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su po prvi puta podijeljena i priznanja Grada zaslužnim pojedincima i kolektivima. Okupljene u prostorijama Društvenog doma Strmec na početku je pozdravio predsjednik Vijeća Stjepan Bošnjak koji je nazočne upoznao s nekoliko osnovnih podataka o Svetoj Nedelji, njenoj prošlosti i sadašnjem trenutku te pozvao sve kojima je to u moći da se agnažiraju na realizaciji projekata izgradnje željeznice te biciklističkih staza na području Svete Nedelje.

Gradonačelnik Drago Prahin u svom je pak govoru napomenuo kako je Sveta Nedelja postala lokomotiva razvoju i poduzetništvu u čitavoj Hrvatskoj, potkrijepivši to podatkom o ulaganju u novu poslovnu zonu od 5,8 milijuna kuna, odnosno u njen ulaz izgradnjom prometnice koja bi u budućnosti trebala dodatno prometno integrirati Zagreb, Svetu Nedelju i Samobor. Naglasio je Prahin da je Sveta Nedelja aktivna i u korištenju EU fondova, uz napomenu da su projekti Svete Nedelje na tragu želje objedinjavanja ruralnog i urbanog, zatim da se nastavljaju ulaganja u komunalnu infrastrukturu, ali i sportsku i školsku, pa je tako u planu gradnja nove škole po standardima niskoenegetske gradnje. Vodi se računa i o tome da gradske udruge u kulturi, vatrogastvu, sportu, umirovljenici i udruge branitelja svoje godišnje planove završe pozitivno. Sve to uz malu, ali efikasnu upravu, naglasio je Prahin.

- Svi rezultati naše uprave i rada ostalih čimbenika u upravljanju Gradom pridonijeli su da su statistike časopisa Forbes drugi puta zaredom u ovom kriznom razdoblju postavili Grad Svetu Nedelju na čelo gradova koji vuku Hrvatsku. Jedanput je moglo biti i slučajno, ali kad ste na samom vrhu dvije godine zaredom, onda možemo reći da ipak dobro i kvalitetno radimo i upravljamo Gradom i gradskim financijama. Grad Sveta Nedelja će i ubuduće biti u vrhu kao primjer lokalne zajednice u Republici Hrvatskoj koja dobro gospodari, u kojoj se ugodno živi i koja je lokomotiva, iako mala, ali kvalitetna za razvoj u državi – zaključio je gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin.

Okupljenima su se potom obratili gosti: zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić te saborski zastupnik Đuro Popijač. Osim dobrih želja Gradu Svetoj Nedelji i njihovim žiteljima te nagrađenima zajednička crta govornika bila je isticanje Svete Nedelje kao primjera sredine koja svojim rezultatima dokazuje kako ne bi trebalo olako ulaziti u možebitna smanjenja broja općina i gradova.

K.S.

Pve nagrade Grada

U Svetoj Nedelji ove su godine po prvi puta dodijeljene nagrade Grada. U 5 kategorija dodjeljeno je ukupno 21 nagrada i priznanje. Tako su Nagrade Grada Svete Nedelje dobili: Zdenka Resar za posebna dostignuća na području kulture i umjetnosti, Vladimir Žitković za posebna dostignuća na području kulture, KUD Strmec za posebna dostignuća u očuvanju kulturne baštine, NK Sava Strmec za posebna dostignuća na području sporta, te ŠRD Rak Rakitje za posebna dostignuća na području sporta i očuvanju okoliša. Zahvalnice Grada Svete Nedelje dodijeljene su Božidaru Cindoriju za promicanje vjerskog i humanitarnog života, Miroslavu Hriberskom za promicanje glazbene kulture te za promicanje sporta Slavku Ivancu, Branku Radoševiću i Ervinu Škacanu. Posmrtno su zahvalnice za svekoliki doprinos razvoju i promicanju Općine i Grada Svete Nedelje dodijeljene Branku Bencekoviću, Miroslavu Beniću, Zlatku Cepaku, Marijanu Černošu, Dragutinu Stragi, Edvinu Šmitu, Vjekoslavu Šolnu i Franji Vrtaru. Dva najznačajnija priznanja, ono za životno djelo te proglašenje počasnim građaninom Svete Nedelje pripala su dvojici svećenika. Počasnim građaninom proglašen je župnik i rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren, dok je Nagradu Svete Nedelje za životno djelo dobio župnik i dekan svetonedeljskog dekanata prečasni Dragutin Bubnjar, koji je na kraju svečanosti zahvalio na nagradama u ime svih dobitnika.

 

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Svete Nedelje na kojoj su dodijeljene prve nagrade Grada

Arhiva 2012

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002