16.09.2012.

Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak oglasio se povodom najave poskupljenja grijanja

Nećemo podržati poskupljenje!

Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak oglasio se povodom najave poskupljenja grijanja

U vezi s najavljenim poskupljenjem cijene grijanja na području Grada Samobora od gotovo 37% izjavljujemo sljedeće:

Nikakvo, pa ni najmanje poskupljenje cijena grijanja u Samoboru neće dobiti podršku gradske uprave. Ako je "HEP toplinarstvo" u gubicima, pozivamo članove njihove uprave da odmah podnesu ostavke zbog nesposobnosti i nerada. Sposobna uprava bi poradila na uštedama na sistemu grijanja, toplovodima i sl., a na ovakav način, bezobzirnim podizanjem cijena, tvrtkom može upravljati bilo tko.

Isto tako, pozivamo državne vlasti da gubitke nastale nesposobnošću sadašnje i bivših uprava te sustavnom pljačkom državnih tvrtki, nadoknade oduzimanjem imovine ljudima koji su sudjelovali u tome a ne novim haračenjem hrvatske sirotinje.

 
16.09.2012.

Samoborski poštari čistili izvorište na Velikom dolu

Olupine poslali na točnu adresu!

Samoborski poštari čistili izvorište na Velikom dolu

Poštari Samobora, Jastrebarskog i Svete Nedelje, kao što su obećali, pridružili su se akciji Očistimo Hrvatsku od auto olupina, koju devetu godinu provode članovi udruge Zelene stope, C.I.O.S., Renault te časopis Auto bild. Na poziv svog kolege Miljenka Rešetara, koji je jedan od osnivača udruge Zelene stope, pedesetak poštara je počistilo okolicu planinarskog doma na Velikom dolu; izvlačili su olupine i bijelu tehniku te počistili obližnji izvor u Parku prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Kako je najavio sindikalni povjerenik Hrvatskih pošta Stjepan Rešetar, ovo je tek početak suradnje poštara i ekologa, jer će se "borba nastaviti do posljednje olupine". Konkretno, na kraju akcije palo je obećanje da se neće odustati dok i posljednja olupina ne završi u reciklažnom dvorištu C.I.O.S.-a. Pri tome se nadaju da će se akciji pridužiti i ostali kolege u Hrvatskoj te doprinijeti tome da odbacivanju olupina u prirodu konačno dođe kraj. Osim toga, kako je pojasnio voditelj Pošte područja dostave Samobor Tomislav Prlić, ova akcija je i svojevrsni pilot projekt za Hrvatske pošte, a pokušat će se utjecati na to da poštari diljem Hrvatske, gdje god ugledaju olupinu, to odmah zabilježe i dojave.

Samoborski fotograf Romeo Ibrišević, koji je svojim objektivom trajno zabilježio akciju vrijednih i ekološki osviještenih poštara, otkrio nam je pak kako će "peglica" s Velikog dola biti pretvorena u Info pult (slično onome postavljenom na središnjem samoborskom trgu u povodu Dana zaštite okoliša, op.n.) te će nakon obrade u C.I.O.S.-u biti vraćena pred Dom Ivice Sudnika na Veliki dol kao podsjetnik da olupinama nije mjesto u šumama. Podsjetimo, ispravan put za sve one koji imaju olupinu, a žele je se riješiti, je nazvati besplatan broj 0800-0204 i dogovoriti odvoz na mjesto gdje će biti adekvatno zbrinuta.

K.S./foto: R. Ibrišević

 

Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak oglasio se povodom najave poskupljenja grijanja

Samoborski poštari čistili izvorište na Velikom dolu

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002