07.02.2012.

Ministar Matić s grupom branitelja došao je pomoći u čišćenju snijega

Branitelji su ponovno primjer svima

Ministar Matić s grupom branitelja došao je pomoći u čišćenju snijega

Borba sa snijegom nastavlja se iz sata u sat u cijeloj Hrvatskoj, a i samoborske komunalne i zimske službe revno rade na terenu. U svojim naporima da dođu do svih sela i zaselaka dobili su nenadanu pomoć. Naime, 7. veljače u Samobor je došao ministar branitelja Predrag Matić s grupom branitelja i specijalaca, rekavši da svojim primjerom žele pokazati i drugima da se može i treba pomoći.

- Branitelji su 1990. i 1991. bili prvi kada je trebalo pomoći Hrvatskoj, kada je bilo najteže. I sada je teška situacija, srećom ne i pogibeljna u mjeri kako je to bilo prije 20 godina. Ministarstvo branitelja i udruge branitelja, prvenstveno udruge specijalaca, ovdje u Samoboru žele pomoći ljudima i pokazati im da branitelji nisu za staro željezo. Na ovaj način želimo sugerirati i ostalim našim kolegama diljem Hrvatske da se također organiziraju, jave kriznim strožerima i pomognu narodu. Ova nepogoda neće još dugo potrajati, ali ljudima treba pomoći. Mi ćemo sada krenuti u dio gdje ni ralice ne mogu proći i s lopatama ćemo probijati prilaze. Tu su dečki iz Karlovca, Bjelovara, Siska i drugih gradova – istaknuo je pri dolasku na glavni samoborski trg ministar Predrag Matić.

Uz njega je bio i Srećko Telar, nekadašnji ratni zapovjednik specijalne policije u Sisku i sadašnji predsjednik Udruge specijalne policije Osa Sisak, koji je potvrdio da su se u nekoliko sati dogovorili za ovu vrstu pomoći ljudima te došli u Samobor. Istaknuo je Telar da su ovakve uvjete mnogi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata, jer im je i tada lopata bila u rukama.

Nikica Burić Čokot došao je pozdraviti svoje ratne prijatelje, osobito ministra Matića s kojim je bio u Vukovaru, te je pohvalio inicijativu naglasivši da je svima čast što mogu pomoći starijim ljudima u gorskim predjelima. Nakon kraćeg dogovora, 30-ak branitelja i ministar uputili su se autobusom prema Malom i Velikom Lipovcu, odakle je stigla vijest da se pojedinci ne mogu probiti do Samobora.

Gradonačelnik Krešo Beljak dočekao je ministra i članove braniteljskih udruga te rekao kako je samoborskoj gradskoj upravi drago što su branitelji došli pomoći ljudima koji su zahvaćeni snježnim nepogodama, zahvalivši na gesti i dodavši da, srećom, na području grada nema prevelikih poteškoća.

M.Š.

 

Ministar Matić s grupom branitelja došao je pomoći u čišćenju snijega

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002