27.02.2012.

S početkom ožujka u turističku ponudu grada vraćaju se vožnje kočijom na Vugrinščaku

Doživite Samobor iz nove perspektive

S početkom ožujka u turističku ponudu grada vraćaju se vožnje kočijom na Vugrinščaku

Turističku ponudu Grada od 4. ožujka ponovno će obogatiti i vožnje kočijama. Naime, na samoborske ulice ponovno se vraća u potpunosti restaurirana bečka kočija iz 1867. godine, koja će sve posjetitelje grada vratiti u neka mirnija vremena i omogućiti im da Samobor dožive iz jedne sasvim neobične perspektive.

Polazišna točka i dalje je Vugrinščak, gdje će sve zainteresirane čekati krasni konji Konjičkog kluba Tetra, koji će ih, vođeni stručnim rukama iskusnih vozača kočije, provesti kružnom rutom od Vugrinščaka, Starogradskom i Livadićevom ulicom do Trga kralja Tomislava i natrag. Nudi se i druga relacija, koja vodi kroz prirodu – s Vugrinščaka u Gornji kraj do "Čaraparne" pa Rudarskom dragom nazad na Vugrinščak. Vožnje traju 20-ak minuta, a vozač kočije može upoznavati putnike sa samoborskim povijesnim i ostalim zanimljivostima i spreman je odgovoriti na sva pitanja. Poseban "bonus" ovaj puta bit će i činjenica kako povratak vožnje kočijama koincidira i s uprizorenjem Bitke za Samobor na Vugrinščaku upravo u nedjelju, 4. ožujka. Tako će dojam povratka u stara vremena biti uistinu potpun, jer će kočije voziti kroz srednjovjekovne prizore.

Cijena vožnje kočijom i dalje je prilagođena današnjim materijalnim mogućnostima pa ne zahtijeva preveliki trošak. Konkretno, radi se o 15 kuna po osobi (za grupe od 4 i više osoba), odnosno ukupno 50 kuna ako se radi o grupama s 3 ili manje ljudi. Također, na Vugrinščaku se nudi i usluga jahanja u ograđenom krugu, tzv. maneža, koja se pokazala posebno zanimljivom djeci. Roditeljima će puno značiti što je za njihovu djecu osigurana stručna pratnja, a i odrasli se mogu okuražiti na jahanje, samostalno ili uz stručnu pratnju. Na izboru je 5 vrsnih jahaćih konja za šetnje i jahanje u prirodi, a nudi se i mogućnost obilaska Samoborskog gorja, odnosno terenskog jahanja od 3 sata pa do cjelodnevnog iznajmljivanja konja. U ponudi je i škola jahanja o kojoj se svi zainteresirani mogu informirati na Vugrinščaku, gdje se mogu i kupiti karte za vožnje te dobiti svi ostali promo materijali.

K.S.

 

S početkom ožujka u turističku ponudu grada vraćaju se vožnje kočijom na Vugrinščaku

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002