24.03.2012.

U DIV-u zadovoljni odlukom Vlade RH o prihvaćanju njihove ponude za kupnju Brodosplita

Održati brodogradnju, ostati u Samoboru!

U DIV-u zadovoljni odlukom Vlade RH o prihvaćanju njihove ponude za kupnju Brodosplita

Nakon jučerašnje odluke Vlade RH o prihvaćanju ponude DIV-a za kupnju Brodosplita, provjerili smo kako su u ovoj samoborskoj tvrtki dočekali konačno "zeleno svijetlo" za ulazak u brodogradnju.

- Odluka o prihvaćanju naše ponude samo je potvrda da je sve ono što smo radili u protekle dvije godine na ovom projektu bilo ispravno te da prodavatelj, kao i mi, ima za cilj održati brodogradnju, naročito Brodosplit – kaže član Uprave Darko Pappo.

Kako će postupak ulaska DIV-a u Brodosplit i njegova poslovna budućnost, jednom kada DIV preuzme sve konce u splitskom brodogradilištu, u dobroj mjeri ovisiti i o suradnji s tamošnjim sindikatima, zamolili smo Pappu da nam prokomentira i javno iskazivanje nezadovoljstva odlukom Vlade RH Nezavisnog sindikata Brodosplita, odnosno njihovog predsjednika.

- O razlozima možemo samo nagađati, jer isti je desetak i više godina sudjelovao u upravljanju Brodosplit – Brodogradilištem d.o.o. kroz Nadzorni odbor i u tom vremenu ostvario katastrofalne rezultate, koji su i doveli Brodosplit do ruba stečaja. Pretpostavljamo da im drugačiji, pozitivan način upravljanja koji eliminira sve anomalije nije prihvatljiv. Možemo smetati samo onima koji su Brodosplit koristili za osobne probitke, a na štetu drugih. Koji bi razuman čovjek prihvatio radije stečaj i likvidaciju, nego zadnju šansu za održanje kroz privatizaciju – odgovara Darko Pappo, dodajući kako je Nezavisni sindikat Brodosplita samo jedan od tri sindikata koji djeluju u sustavu Brodosplita, a da drugi po veličini, Sindikat metalaca, pokazuje daleko više zrelosti i stručnosti u partnerskom odnosu prema restrukturiranju i budućnosti škvera.

Što se pak tiče samoborske budućnosti DIV-a, postavlja se pitanje hoće li ovo veliko širenje poslova DIV-a na brodogradnju utjecati na poslovanje u Samoboru u smislu eventualnog gašenja samoborskog pogona ili preseljenja tvrtke?

- Poslovanje i pogon u Samoboru ovim projektom nisu ugroženi niti u jednom dijelu te se sjedište, naravno, neće mijenjati – decidiran je Pappo, dok je predsjednik Uprave Tomislav Debeljak najavio da će nam i on uskoro dati svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti DIV-a.

K.S.

 

U DIV-u zadovoljni odlukom Vlade RH o prihvaćanju njihove ponude za kupnju Brodosplita

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002