06.07.2012.

Konferencija za novinare Gradske organizacije HSS-a Grada Samobora

Lukšić i Koščica pristupili HSS-u

Konferencija za novinare Gradske organizacije HSS-a Grada Samobora

Marijan Lukšić i Željko Koščica pristupili su samoborskom HSS-u, a njihove nove članske iskaznice svečano im je uručio predsjednik stranke Branko Hrg, u nazočnosti potpredsjednika stranke i samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka, tajnika županijske organizacije HSS-a Romana Rodića i ostalih gostiju. Na konferenciji za novinare održanoj 6. srpnja u stranačkim prostorima, potpredsjednik stranke i predsjednik GO HSS-a Grada Samobora Krešo Beljak istaknuo je da pristupanje Željka Koščice i Marijana Lukšića, kao jednih od najeminentnijih političara Samobora u proteklom razdoblju, predstavlja veliko zadovoljstvo i, sportskim rječnikom, prava pojačanja uoči skorih lokalnih izbora. Radi se o ljudima koji su, dok su bili u DC-u, obnašali dužnost zamjenika gradonačelnika i ostale odgovorne dužnosti kada su HSS i DC na gradskoj razini bili u koaliciji. Marijan Lukšić je i aktualni županijski vijećnik, istaknuo je Krešo Beljak pri predstavljanju novih članova samoborskog HSS-a.

Marijan Lukšić i Željko Koščica pojasnili su da DC na državnoj razini ide suviše udesno, smjerom kojim oni smatraju da ne bi smio ići, a na to kretanje oni više ni kao gradska organizacija, niti kao pojedinci nisu mogli utjecati na unutarstranačkoj razini, budući da se nije poštivala demokratska procedura. Stoga su se odlučili za odlazak iz DC-a, a pristupanje samoborskom HSS-u za njih predstavlja logičan slijed događanja, jer dijele stavove i sličnost programa. Usto, istaknuli su Lukšić i Koščica, dobro su surađivali s članovima HSS-a za vrijeme gradske koalicije te se nadaju da će i dalje na tim osnovama moći doprinijeti boljitku Grada, kroz rad u Gradskom vijeću ili drugim tijelima. Iskazali su i zadovoljstvo što im Branko Hrg, kao predsjednik stranke, osobno uručuje članske iskaznice.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je da je novo vodstvo HSS-a s njim na čelu u prvom redu okrenuto prema čovjeku i njegovim svakodnevnim problemima i da mu godi vidjeti da su ljudi to prepoznali i diljem Hrvatske pristupaju stranci. Istaknuo je Hrg i da na lokalnoj razini ne smije biti ideologija, već treba stremiti zajedničkom radu za boljitak građana, ukazujući da se pojedina dobra iskustva s lokalnih razina ne prenose na onu državnu. Čestitao je samoborskoj organizaciji na uspjesima koje postiže i novim članovima na dolasku. Čestitkama se pridružio i tajnik ŽO HSS-a Zagrebačke županije Roman Rodić, rekavši da pristupanjem Marijana Lukšića HSS sada u županijskoj skupštini ima 10 vijećnika, jednako kao HDZ i SDP.

M.Š.

HSS i Beljak odlični u anketama

Na pitanje ide li ovako ojačani HSS samostalno na predstojeće lokalne izbore, gradonačelnik i predsjednik samoborskog HSS-a Krešo Beljak odgovorio je potvrdno da ide po novi mandat. Rekao je kako je nedavno HSS s koalicijskim partnerom proveo anketu s pitanjima kako bi Samoborci glasovali na izborima, a čiji su rezultati pokazali da on osobno i HSS odlično stoje. Naime, Beljak je rekao da je u anketi bilo ponuđeno pet kandidata za gradonačelnika i da je dobio dvostruko više glasova od kandidata iz SDP-a, na trećem je mjestu bio kandidat iz HNS-a, a na četvrtom HDZ-a. U rejtingu stranaka HSS također dobiva po toj anketi najviše glasova, dok su koalicijski partneri iz SDP-a na drugom mjestu, na trećem je HDZ, a na četvrtom HNS, dok su druge stranke blizu izbornog praga, otkrio je Beljak, rekavši da se tim rezultatima ne zavaravaju, jer znaju da su to tek polazne pozicije pred ulazak u kampanju.

 

Konferencija za novinare Gradske organizacije HSS-a Grada Samobora

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002