13.12.2012.

Pozivamo vas na veselu i šaljivu vožnju u Božićnom vlaku

Kupite kartu i krenite!

Pozivamo vas na veselu i šaljivu vožnju u Božićnom vlaku

Samoborska "Strela" već dugo ne vozi, no Samoborke i Samoborci će se opet voziti u vlaku!

I to ne u bilo kakvom vlaku!

Pozivamo vas na veselu i šaljivu vožnju u Božićnom vlaku, scensko-glazbenoj predstavi u izvedbi Amaterskog kazališta Feniks iz Rakovog Potoka, a u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva Jeka iz Samobora.

Vlak kreće u petak, 21. listopada, u 19,30 s perona Hrvatskog doma u Samoboru.

Predstava je humanitarna akcija dvaju društava i sav prihod namijenjen je jednoj samoborskoj obitelji za pomoć u životnoj borbi protiv bolesti njihovog teško oboljelog dvanaestogodišnjeg sina.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu kupiti u Turističkoj zajednici Grada Samobora i kod članova društava.

POKAŽIMO OPET SVIMA

DA SAMOBOR VELIKO SRCE IMA!

 
13.12.2012.

Božićni humanitarni koncert za djecu udruga Nova budućnost, IDEM i LERI

Zaigrala velika srca Samoboraca

Božićni humanitarni koncert za djecu udruga Nova budućnost, IDEM i LERI

Najveći ovogodišnji Božićni humanitarni koncert održan je u srijedu, 12. prosinca, u Sportskoj dvorani Samobor. Drugi je to takav koncert koji pred Božić organizira Natko Gaberc, skladatelj, dirigent i voditelj tamburaških orkestara i djelatnik naše gradske uprave, a čiji sav prihod ide u humanitarne svrhe. Od prodanih čak 1100 ulaznica, kako je naglasio maestro Gaberc na početku koncerta, ove godine pomoći će tako djeci udruga Nova budućnost, IDEM i LERI. Zahvalio je također i pokroviteljima – Gradu Samoboru, Zagrebačkoj županiji, Rotary klubu Samobor i Sportskim objektima Samobor, kao i brojnim sponzorima i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji i prepoznali značaj ove priredbe.

Tamburaški orkestar činili su ove godine svirači FA Petkov Breg, TO Čabdin, FA Mladost i KUD-a Mala Gorica, a program sastavljen od prigodnih pjesama izveli su brojni poznati gosti – Đani Stipaničev, Davor Gobac, Renata Sabljak i Estera Pilj, uz samoborske izvođače Franju Sinu Gluščića i Mješoviti i Dječji zbor Jeke. Svečani ugođaj upotpunili su i mali plesači Športskog plesnog kluba Samobor valcerom. Ne treba ni reći da su sve izvedbe popraćene glasnim pljeskom, koji je na kraju kulminirao nakon zajednički otpjevane Tihe noći.

Velika dvorana puna glazbe i publike svih generacija garancija su budućnosti i tradicije ovog koncerta, za koji će se dogodine sigurno tražiti i karta više. Rezultat je to ideje Natka Gaberca, njegovog velikog rada i truda, kojemu zaista možemo pripisati gotovo sve zasluge za ovaj glazbeni i humanitarni projekt. Iz ljubavi prema glazbi i prema svojem gradu, želji da pomogne potrebitima, posebice djeci, sama ideja doživjela je svoju realizaciju i zaživjela u vidu ovog velikog koncerta.

Samobor je tako, po svemu sudeći, postao bogatiji za još jednu veliku i kvalitetnu priredbu, na kojoj će Samoborci i u godinama koje dolaze moći iskazati svoju humanost i privrženost glazbi.

M.K.

 

Pozivamo vas na veselu i šaljivu vožnju u Božićnom vlaku

Božićni humanitarni koncert za djecu udruga Nova budućnost, IDEM i LERI

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002