07.03.2012.

Uz tretmane u Slanoj sobi Samobor spremni dočekajte sezonu proljetnih alergija

Prevencija je najbolja u Slanoj sobi

Uz tretmane u Slanoj sobi Samobor spremni dočekajte sezonu proljetnih alergija

Izmoreni raznim zimskim akutnim i kroničnim bolestima nespremni dočekujemo proljeće. Nespremnost se očituje u oslabljenom imunom sistemu zbog kojeg je tijelo slabo otporno na alergene.

Slana soba je idealna za pomoć i prevenciju kod dišnih i kožnih oboljenja, a koja su usko povezana s alergijama. Alergijske bolesti dišnog sustava se manifestiraju u gornjim (nos, sinusi), te donjim dišnim putevima (bronhi i pluća). Tada dolazi do rinitisa, konjuktivitisa ili čak alergijske astme, koja je uz peludnu groznicu najznačajnija bolest kod alergija dišnog sustava. Najčešći alergen u rano proljeće je pelud bilja. Već krajem veljače u kontinentalnom dijelu Hrvatske počinju prve proljetne alergije uslijed cvjetanja lijeske i johe, a zatim vrbe i brijesta. Na njih se u ožujku nadovezuje cvjetanje breze, bukve, javora i hrasta.

Slana soba ima odličan preventivni učinak. Sama terapija se sastoji od udisanja suhog slanog aerosola, kojeg poseban uređaj upuhuje u slanu sobu. Koncentracija mikročestica soli u slanoj sobi četverostruko premašuje koncentraciju soli u morskom zraku. Aerosol prodire duboko u dišne putove i smanjuje upale, uspostavlja normalan transport sluzi, otčepljuje blokade i poboljšava funkciju pluća.

Slana soba je zasićena negativnim ionima, čijim udisanjem se u krvi povećava sadržaj kisika, normaliziraju otkucaji srca i krvni tlak te smanjuje opterećenje na srce i krvne žile. Uz navedeno, u sobi se istovremeno uz solnu terapiju odvija i kromoterapija, liječenje bojama, budući da se u medicini boje sve češće koriste u saniranju alergija, upala, reumatskih bolova, migrena i hormonalnih smetnji te psihičkih tegoba kao što su stres, tjeskoba, nesanica i strahovi.

To sve se kombinira s terapijom glazbom, koja se tijekom posljednjeg stoljeća sve više koristi kako bi poboljšala kvalitetu življenja. Terapija za odrasle traje 40 minuta, a za djecu 20 minuta te je za puni efekt terapije potrebno 10 do 15 uzastopnih dolazaka (svaki drugi dan), dva puta godišnje.

Osim za liječenje alergija, slana soba služi i za liječenje angine, bronhitisa, prehlade, gripe, astme, dugoročnih bolesti gornjih dišnih puteva, kroničnih respiratornih bolesti, kronične upale grla, neuroze, poteškoća u disanju, kratkog daha, čestih virusnih infekcija, atipičnog dermatitisa, psorijaze, jakih upala kože, seboreje...

U Slanoj sobi Samobor naglasak je na individualnom pristupu, tj. pacijent samostalno boravi u slanoj sobi kako bi se izbjegle eventualne zaraze uzrokovane zdravstvenim stanjem drugih pacijenata. Djeca ulaze u solnu igraonu u pratnji jedne odrasle osobe.

Posjetite nas i iskusite blagodati haloterapije u Slanoj sobi Samobor u Ulici Zlatka Price 4 (kod bivše SAME). Detaljne informacije o Slanoj sobi Samobor, načinu liječenja te certifikatima dobivenim po najstrožim europskim normama pročitajte na www.slanasobasamobor.hr, a o bolestima se savjetujte s liječnicom ili stručnim osobljem na broj 01/5605-716. Proljeće je sinonim za buđenje prirode. Probudite i Vi svoju unutarnju prirodu i pomozite joj da procvjeta.

PRILOG POD POKROVITELJSTVOM

 

Uz tretmane u Slanoj sobi Samobor spremni dočekajte sezonu proljetnih alergija

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002