07.03.2012.

Uz tretmane u Slanoj sobi Samobor spremni dočekajte sezonu proljetnih alergija

Prevencija je najbolja u Slanoj sobi

Uz tretmane u Slanoj sobi Samobor spremni dočekajte sezonu proljetnih alergija

Izmoreni raznim zimskim akutnim i kroničnim bolestima nespremni dočekujemo proljeće. Nespremnost se očituje u oslabljenom imunom sistemu zbog kojeg je tijelo slabo otporno na alergene.

Slana soba je idealna za pomoć i prevenciju kod dišnih i kožnih oboljenja, a koja su usko povezana s alergijama. Alergijske bolesti dišnog sustava se manifestiraju u gornjim (nos, sinusi), te donjim dišnim putevima (bronhi i pluća). Tada dolazi do rinitisa, konjuktivitisa ili čak alergijske astme, koja je uz peludnu groznicu najznačajnija bolest kod alergija dišnog sustava. Najčešći alergen u rano proljeće je pelud bilja. Već krajem veljače u kontinentalnom dijelu Hrvatske počinju prve proljetne alergije uslijed cvjetanja lijeske i johe, a zatim vrbe i brijesta. Na njih se u ožujku nadovezuje cvjetanje breze, bukve, javora i hrasta.

Slana soba ima odličan preventivni učinak. Sama terapija se sastoji od udisanja suhog slanog aerosola, kojeg poseban uređaj upuhuje u slanu sobu. Koncentracija mikročestica soli u slanoj sobi četverostruko premašuje koncentraciju soli u morskom zraku. Aerosol prodire duboko u dišne putove i smanjuje upale, uspostavlja normalan transport sluzi, otčepljuje blokade i poboljšava funkciju pluća.

Slana soba je zasićena negativnim ionima, čijim udisanjem se u krvi povećava sadržaj kisika, normaliziraju otkucaji srca i krvni tlak te smanjuje opterećenje na srce i krvne žile. Uz navedeno, u sobi se istovremeno uz solnu terapiju odvija i kromoterapija, liječenje bojama, budući da se u medicini boje sve češće koriste u saniranju alergija, upala, reumatskih bolova, migrena i hormonalnih smetnji te psihičkih tegoba kao što su stres, tjeskoba, nesanica i strahovi.

To sve se kombinira s terapijom glazbom, koja se tijekom posljednjeg stoljeća sve više koristi kako bi poboljšala kvalitetu življenja. Terapija za odrasle traje 40 minuta, a za djecu 20 minuta te je za puni efekt terapije potrebno 10 do 15 uzastopnih dolazaka (svaki drugi dan), dva puta godišnje.

Osim za liječenje alergija, slana soba služi i za liječenje angine, bronhitisa, prehlade, gripe, astme, dugoročnih bolesti gornjih dišnih puteva, kroničnih respiratornih bolesti, kronične upale grla, neuroze, poteškoća u disanju, kratkog daha, čestih virusnih infekcija, atipičnog dermatitisa, psorijaze, jakih upala kože, seboreje...

U Slanoj sobi Samobor naglasak je na individualnom pristupu, tj. pacijent samostalno boravi u slanoj sobi kako bi se izbjegle eventualne zaraze uzrokovane zdravstvenim stanjem drugih pacijenata. Djeca ulaze u solnu igraonu u pratnji jedne odrasle osobe.

Posjetite nas i iskusite blagodati haloterapije u Slanoj sobi Samobor u Ulici Zlatka Price 4 (kod bivše SAME). Detaljne informacije o Slanoj sobi Samobor, načinu liječenja te certifikatima dobivenim po najstrožim europskim normama pročitajte na www.slanasobasamobor.hr, a o bolestima se savjetujte s liječnicom ili stručnim osobljem na broj 01/5605-716. Proljeće je sinonim za buđenje prirode. Probudite i Vi svoju unutarnju prirodu i pomozite joj da procvjeta.

PRILOG POD POKROVITELJSTVOM

 

Uz tretmane u Slanoj sobi Samobor spremni dočekajte sezonu proljetnih alergija

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002