07.02.2012.

U subotu, 18. veljače, na Trgu Ante Starčevića održat će se tradicionalni 16. Svetonedeljski fašnik

Cjelodnevna svetonedeljska fešta pod maskama

U subotu, 18. veljače, na Trgu Ante Starčevića održat će se tradicionalni 16. Svetonedeljski fašnik

Turistička zajednica Svete Nedelje, uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, i ove godine priprema svoju dozu zabave pod maskama na Trgu Ante Starčevića. Središnji svetonedeljski trg maškarama će biti okupiran u subotu, 18. veljače, za kada je pripremljena zabava koja bi trebala pokriti ukuse svi generacija.

Prema najavama iz Turističke zajednice, jutarnji dio programa, s početkom u 10 sati, predviđen je za najmlađe. Dječji fašnik u Svetoj Nedelji okupit će 30-ak dječjih maskiranih skupina koje će na središnjoj pozornici predstaviti svoje maštovite kreacije i pomno osmišljene nastupe, na kojima su marljivo radili sa svojim učiteljicama i mentoricama. U programu će tako sudjelovati Svetonedeljske mažoretkinje, dječji zborovi Strmečki mališani i Samoborček, Plesni klub Balans, Break Dance Show i Aurice Fitness centra Four D, maskirane skupine Dječjeg vrtića Slavuj, Dječjeg vrtića Linigra i Osnovne škole Sveta Nedelja. Već uobičajeno, dječji dio programa vodit će Kristijan Ugrina – Kiki, a glazbena zvijezda koja bi trebala rasplesati i raspjevati mališane, ali i njihovu odraslu pratnju, bit će Luka Nižetić! Po dobrom običaju Svetonedeljskog fašnika, za sve male maskirane skupine pripremljene su besplatne krafne i McDonalds sokovi.

Stariji će na svoje doći od 15 sati. Fašnik za odrasle počet će tradicionalnim pucnjevima Kuburaškog društva Gromovnik u 15 sati, nakon čega će središtem Svete Nedelje prodefilirati fašničke povorke tamošnjih mjesnih odbora. Na pozornici na Trgu Ante Starčevića potom će se predstaviti okupljenima svojim razigranim i često oštrim komentarima svetonedeljske, hrvatske i svjetske svakodnevice. Ovaj puta će nastupiti 4 mjesna odbora, i to Brezje, Novaki, Strmec i Sveta Nedelja.

Predviđen je i prateći program koji bi trebao dodatno zagrijati atmosferu na Fašniku za odrasle. To će se dogoditi uz trbušne plesačice Fitness centra Four D i Škole orijentalnog plesa SHIMMMY iz Samobora, a bit će priređen i izbor najboljih pojedinačnih maski iz publike, jasno uz bogate nagrade sponzora. Za glazbeni dio Fašnika zaduženi su Tamburaški sastav Nikad skupa i Tihomir Kožina s bendom, a sve okupljene će kroz program voditi Darko Janeš i Branko Ilić Majk. Kao i prijašnjih godina, tako je i ove Grad Sveta Nedelja za sve posjetitelje osigurao besplatno kuhano vino i kobasice. Ostaje samo osmisliti neku masku i u subotu, 18. veljače, uživati na 16. Svetonedeljskom fašniku.

K.S.

 

U subotu, 18. veljače, na Trgu Ante Starčevića održat će se tradicionalni 16. Svetonedeljski fašnik

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002