13.02.2012.

Mraz, kiša, snijeg i hladnoća utječu na pad imuniteta – rješenje je Slana soba Samobor

U Pricinu po udah zdravlja!

Mraz, kiša, snijeg i hladnoća utječu na pad imuniteta – rješenje je Slana soba Samobor

Oslabljen hladnoćom i nedostatkom sunca, zimi se naš imunitetni sustav neprestano bori protiv uzročnika bolesti. Mraz, kiša, snijeg i hladnoća utječu na pad imuniteta te pojavu akutnih i kroničnih bolesti. Najčešće među njima su angina, bronhitis, prehlada, gripa, astma, dugoročne bolesti gornjih dišnih puteva, kronične respiratorne bolesti, kronična upala grla, neuroza, poteškoće u disanju, kratki dah, česte virusne infekcije, atipični dermatitis, alergije, psorijaza, jaka upala kože, seboreja... Kako bi spriječili pojavu istih ili izliječili već postojeće bolesti najavite svoj dolazak u Slanu sobu Samobor!

Liječenje haloterapijom se provodi udisanjem suhog slanog aerosola kojeg poseban uređaj upuhuje u slanu sobu. Koncentracija mikročestica soli u slanoj sobi četverostruko premašuje koncentraciju soli u morskom zraku. Aerosol prodire duboko u dišne putove i smanjuje upale, uspostavlja normalan transport sluzi, otčepljuje blokade i poboljšava funkciju pluća.

Slana soba je zasićena negativnim ionima, čijim udisanjem se u krvi povećava sadržaj kisika, normaliziraju otkucaji srca i krvni tlak te smanjuje opterećenje na srce i krvne žile. Uz navedeno, u sobi se istovremeno uz solnu terapiju odvija i kromoterapija, liječenje bojama, budući da se u medicini boje sve češće koriste u saniranju alergija, upala, reumatskih bolova, migrena i hormonalnih smetnji te psihičkih tegoba kao što su stres, tjeskoba, nesanica i strahovi.

To sve se kombinira s terapijom glazbom, koja se tijekom posljednjeg stoljeća sve više koristi kako bi poboljšala kvalitetu življenja.

Zima ima melankoličan učinak na ljude. Ako ste i sasvim zdravi neostatak sunčevih zraka može dovesti do umora, stanja premorenosti i stresa. Kako bi otpustili napetost i u novi dan ušli poletniji odmorite se u slanoj sobi. Terapija za odrasle traje 40 minuta, a za djecu 20 minuta, te je za puni efekt terapije potrebno 10 do 15 uzastopnih dolazaka (svaki drugi dan), dva puta godišnje. Naglasak je na individualnom pristupu, tj. pacijent samostalno boravi u slanoj sobi kako bi se izbjegle eventualne zaraze uzrokovane zdravstvenim stanjem drugih pacijenata. Djeca ulaze u solnu igraonu u pratnji jedne odrasle osobe.

Posjetite Slanu sobu i iskusite blagodati haloterapije u Slanoj sobi Samobor u Ulici Zlatka Price 4 (kod SAME). Detaljne informacije o Slanoj sobi Samobor, načinu liječenja, te certifikatima dobivenim po najstrožim europskim normama pročitajte na www.slanasobasamobor.hr, a o bolestima se savjetujte s liječnicom ili stručnim osobljem na broj 01/5605-716.

Dolaskom u slanu sobu darujte sebi i svojim najmilijima zdravlje.

PRILOG POD POKROVITELJSTVOM

 

Mraz, kiša, snijeg i hladnoća utječu na pad imuniteta – rješenje je Slana soba Samobor

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002