02.09.2012.

Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price nudi niz terapija idealnih za zdravu jesen

Dočekajte jesen bez problema s alergijom na ambroziju

Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price nudi niz terapija idealnih za zdravu jesen

U kasno ljeto većina biljaka doseže svoj maksimum. Među njima je i ambrozija, jedna od najrasprostranjenijih biljaka alergena današnjice. Posljedica otpuštanja peludnih zrnaca je alergija na pelud.

Statistike pokazuju da je čak 75% ljudi alergično na pelud zapravo alergično na ambroziju, zbog čega se javlja tzv. alergijski rinitis. Simptomi su kihanje, nadraženo grlo, curenje iz nosa, svrbež u očima i nosu i slično. Kod težih slučajeva dolazi do napada astme, glavobolja, problema sa snom i drugo. Kako je sezona cvjetanja ambrozije u punom jeku, treba dobro pripremiti tijelo kako bi ono bilo čim otpornije na alergen. Kako bi spriječili pojavu ili izliječili već postojeću alergiju najavite svoj dolazak u Slanu sobu Samobor.

Zbog pada imuniteta osim alergija dolazi i do pojave drugih akutnih i kroničnih bolesti. Najčešće među njima su angina, bronhitis, prehlada, gripa, astma, dugoročne bolesti gornjih dišnih putova, kronične respiratorne bolesti, kronična upala grla, neuroza, poteškoće u disanju, kratak dah, česte virusne infekcije, atipični dermatitis, psorijaza, jaka upala kože, seboreja... koje se uspješno mogu liječiti u Slanoj sobi Samobor.

Liječenje haloterapijom se provodi udisanjem suhog slanog aerosola kojeg poseban uređaj upuhuje u slanu sobu. Koncentracija mikro čestica soli u slanoj sobi četverostruko premašuje koncentraciju soli u morskom zraku. Aerosol prodire duboko u dišne putove i smanjuje upale, uspostavlja normalan transport sluzi, odčepljuje blokade i poboljšava funkciju pluća.

Slana soba je zasićena negativnim ionima čijim udisanjem se u krvi povećava sadržaj kisika, normaliziraju otkucaji srca i krvni tlak te smanjuje opterećenje na srce i krvne žile.

Uz navedeno u sobi se istovremeno uz solnu terapiju odvija i kromoterapija, liječenje bojama, budući da se u medicini boje sve češće koriste u saniranju alergija, upala, reumatskih bolova, migrena i hormonalnih smetnji te psihičkih tegoba kao što su stres, tjeskoba, nesanica i strahovi.

To sve se kombinira s terapijom glazbom koja se tijekom posljednjeg stoljeća sve više koristi kako bi poboljšala kvalitetu življenja.

Terapija za odrasle traje 40 minuta, a za djecu 20 minuta te je za puni efekt terapije potrebno 10 do 15 uzastopnih dolazaka (svaki drugi dan), dva puta godišnje.

Naglasak je na individualnom pristupu, tj. pacijent samostalno boravi u slanoj sobi kako bi se izbjegle eventualne zaraze uzrokovane zdravstvenim stanjem drugih pacijenata. Djeca ulaze u solnu igraonicu u pratnji jedne odrasle osobe.

Posjetite nas i iskusite blagodati haloterapije u Slanoj sobi Samobor, u Ulici Zlatka Price 4 (kod bivše SAME).

Detaljne informacije o Slanoj sobi Samobor, načinu liječenja, te certifikatima dobivenim po najstrožim europskim normama pročitajte na www.slanasobasamobor.hr, a o bolestima se savjetujte s liječnicom ili stručnim osobljem na broj 01/5605-716.

Dolaskom u Slanu sobu Samobor darujte si zdravlje, kako bi u jesen ušli optimistični i puni energije. Veselite se prvim kapima kiše, branju kestena, promjenama boja u prirodi..., jer upravo te male stvari čine život vrijednim življenja.

PRILOG POD POKROVITELJSTVOM<(i>

 

Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price nudi niz terapija idealnih za zdravu jesen

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002