02.09.2012.

Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price nudi niz terapija idealnih za zdravu jesen

Dočekajte jesen bez problema s alergijom na ambroziju

Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price nudi niz terapija idealnih za zdravu jesen

U kasno ljeto većina biljaka doseže svoj maksimum. Među njima je i ambrozija, jedna od najrasprostranjenijih biljaka alergena današnjice. Posljedica otpuštanja peludnih zrnaca je alergija na pelud.

Statistike pokazuju da je čak 75% ljudi alergično na pelud zapravo alergično na ambroziju, zbog čega se javlja tzv. alergijski rinitis. Simptomi su kihanje, nadraženo grlo, curenje iz nosa, svrbež u očima i nosu i slično. Kod težih slučajeva dolazi do napada astme, glavobolja, problema sa snom i drugo. Kako je sezona cvjetanja ambrozije u punom jeku, treba dobro pripremiti tijelo kako bi ono bilo čim otpornije na alergen. Kako bi spriječili pojavu ili izliječili već postojeću alergiju najavite svoj dolazak u Slanu sobu Samobor.

Zbog pada imuniteta osim alergija dolazi i do pojave drugih akutnih i kroničnih bolesti. Najčešće među njima su angina, bronhitis, prehlada, gripa, astma, dugoročne bolesti gornjih dišnih putova, kronične respiratorne bolesti, kronična upala grla, neuroza, poteškoće u disanju, kratak dah, česte virusne infekcije, atipični dermatitis, psorijaza, jaka upala kože, seboreja... koje se uspješno mogu liječiti u Slanoj sobi Samobor.

Liječenje haloterapijom se provodi udisanjem suhog slanog aerosola kojeg poseban uređaj upuhuje u slanu sobu. Koncentracija mikro čestica soli u slanoj sobi četverostruko premašuje koncentraciju soli u morskom zraku. Aerosol prodire duboko u dišne putove i smanjuje upale, uspostavlja normalan transport sluzi, odčepljuje blokade i poboljšava funkciju pluća.

Slana soba je zasićena negativnim ionima čijim udisanjem se u krvi povećava sadržaj kisika, normaliziraju otkucaji srca i krvni tlak te smanjuje opterećenje na srce i krvne žile.

Uz navedeno u sobi se istovremeno uz solnu terapiju odvija i kromoterapija, liječenje bojama, budući da se u medicini boje sve češće koriste u saniranju alergija, upala, reumatskih bolova, migrena i hormonalnih smetnji te psihičkih tegoba kao što su stres, tjeskoba, nesanica i strahovi.

To sve se kombinira s terapijom glazbom koja se tijekom posljednjeg stoljeća sve više koristi kako bi poboljšala kvalitetu življenja.

Terapija za odrasle traje 40 minuta, a za djecu 20 minuta te je za puni efekt terapije potrebno 10 do 15 uzastopnih dolazaka (svaki drugi dan), dva puta godišnje.

Naglasak je na individualnom pristupu, tj. pacijent samostalno boravi u slanoj sobi kako bi se izbjegle eventualne zaraze uzrokovane zdravstvenim stanjem drugih pacijenata. Djeca ulaze u solnu igraonicu u pratnji jedne odrasle osobe.

Posjetite nas i iskusite blagodati haloterapije u Slanoj sobi Samobor, u Ulici Zlatka Price 4 (kod bivše SAME).

Detaljne informacije o Slanoj sobi Samobor, načinu liječenja, te certifikatima dobivenim po najstrožim europskim normama pročitajte na www.slanasobasamobor.hr, a o bolestima se savjetujte s liječnicom ili stručnim osobljem na broj 01/5605-716.

Dolaskom u Slanu sobu Samobor darujte si zdravlje, kako bi u jesen ušli optimistični i puni energije. Veselite se prvim kapima kiše, branju kestena, promjenama boja u prirodi..., jer upravo te male stvari čine život vrijednim življenja.

PRILOG POD POKROVITELJSTVOM<(i>

 

Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price nudi niz terapija idealnih za zdravu jesen

Arhiva 2012

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002