26.07.2010.

Ravnateljica POU Samobor Ana-Marija Crnojević o buri koju je izazvao njen reizbor i planovima za novi mandat

Okviri suradnje znat će se nakon razgovora s Gradom

Ravnateljica POU Samobor Ana-Marija Crnojević o buri koju je izazvao njen reizbor i planovima za novi mandat

Izbor ravnateljice POU Samobor, po “dobrom” samoborskom običaju, ni ovaj put nije prošao bez problema. Prijedlog reizbora dosadašnje ravnateljice Ana-Marije Crnojević podijelio je mišljenja unutar vladajuće koalicije, izazvao i prekid sjednice Vijeća na kojoj je trebalo izglasati njeno imenovanje, da bi se, na kraju, ipak sve završilo preglasavanjem i potvrdom mandata novoj-staroj ravnateljici. Kako je ona doživjela čitavu situaciju te koji su planovi za novo mandatno razdoblje u kratkom nam je razgovoru rekla Ana-Marija Crnojević.

Kako komentirate situaciju oko Vašeg izbora, jeste li očekivali da će Vaše imenovanje na mjesto ravnateljice dovesti do takve bure?

Samo ću kratko reći da zahvaljujem na podršci svima koji su stali uz mene i podržali me prilikom ovog mog reizbora. Vjerujem da ću daljnjim radom opravdati povjerenje još više.

Mislite li kako će činjenica da je gradonačelnik bio protiv Vašeg imenovanja imati posljedice po djelovanje i poslovanje POU, obzirom da je Grad ipak glavni financijer programa POU?

U dosadašnjoj suradnji sa stručnim službama Grada Samobora nije bilo većih poteškoća pa vjerujem da će tako biti i ubuduće. Zatražila sam sastanak s gradonačelnikom, a on je trenutno bio na putu, kako bismo dogovorili okvire buduće suradnje. Nakon tog sastanka znat ću više o daljnjoj suradnji, ali nadam se da problema ne bi trebalo biti.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim mandatom na mjestu ravnateljice i što biste istaknuli kao najveće uspjehe, a što kao probleme?

U protekle četiri godine POU Samobor je prošao kroz znatne promjene, što s ljudima, što s poslovanjem. Vjerujem da smo puno napravili, ali mislim da još nismo pokazali koliko zaista i možemo, te se nadam da ćemo to uspjeti u narednom razdoblju. Kako radimo nekoliko vrsta programa (lokalne, regionalne i nacionalne) na području obrazovanja i kulture, cilj nam je širiti se i pozicionirati u gradu i šire.

Kakav je plan za novi mandat, koje su osnovne smjernice Vašeg programa za naredno razdoblje?

O planovima za dalje moći ćemo razgovarati na jesen, obzirom da radim s timom ljudi u POU Samobor, koji su sada većinom na godišnjem. Nakon dogovora s njima i postavljanja planova za dalje, moći ćemo detaljnije razgovarati, ali teme su lokalni natječaji, županijski i državni, kao i fondovi Europske Unije i sponzori za područja razvoja civilnog društva, suradnja s udrugama i razvijanje kulture. Ipak, glavni izazov za mene osobno je uređenje zgrade kina u suvremenu multifunkcionalnu dvoranu sa svim pripadajućim prostorima, ali o tome više nakon razgovora s Gradom.

POU Samobor uključio se i u projekte prekogranične suradnje, financirane iz EU fondova. Možete li nam u nekoliko rečenica pojasniti o kakvom je projektu riječ?

Uključili smo se i u projekt suradnje s Brežicama na poziv Grada Samobora, g. Željka Žarka, ali to je samo jedan od projekata koji smo prijavili ove godine. Projekt se zasniva na suradnji s udrugama i društvima u Samoboru i Brežicama tijekom 2011. i 2012. godine, razvijanje postojećih manifestacija, podizanja istih na višu razinu, ali i edukacije mladih koji sudjeluju u realizaciji istog projekta. Osim ovog projekta, ove godine smo prijavili projekt dadilja za zbrinjavanje djece koja nemaju mjesto u vrtićima, organizacije medijskih događanja za mlade nezaposlene gimnazijalce, koji nemaju zanimanje, kao i projekt razvijanja mreže turističkih domaćinstava u regionalnoj suradnji s Karlovcem i Petrinjom.

K.S.

 

Ravnateljica POU Samobor Ana-Marija Crnojević o buri koju je izazvao njen reizbor i planovima za novi mandat

Arhiva 2010

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002