26.11.2010.

Trener NK Samobora Zdenko Jedvaj optimistički gleda na mogućnost osvajanja naslova prvaka

Imamo sve uvjete za tron!

Trener NK Samobora Zdenko Jedvaj optimistički gleda na mogućnost osvajanja naslova prvaka

Sjajan rezultat s obzirom kakvi su nas problemi pratili – bio bi to glavni lajtmotiv razgovora s trenerom Samobora Zdenkom Jedvajem, nakon što su igrači Samobora jesensku polusezonu završili na vodećem mjestu 4. lige središte B, usprkos visokom porazu u posljednjem kolu od petrinjske Mladosti (2:5)

Kako gledate na ovaj posljednji rezultat?

Jedan slab dan nam se morao dogoditi. Odigrati čitavu jesen bez većih oscilacija, s konstantno odsutnih 4, 5 igrača, mislim da nije mala stvar i da smo, sve u svemu, napravili dobar rezultat.

I jesu. Samoborci su u 15 kola upisali 12 pobjeda, 1 remi i 2 poraza, osvojivši 37 od mogućih 45 bodova (82%). U Hebrangovoj stanuje najbolji strijelac lige Matija Grgečić (17 golova), a vjerojatno i najbolji igrač lige Nikica Brujić. Jedini kiksevi Jedvajevu društvu dogodili su se na gostovanjima u Laduču i Petrinji, a bod iz Hebrangove je jedini uspio odnijeti Strmec iz Bedenice. Sve skupa – zasluženo prvo mjesto. A najveće prepreke u postizanju još boljeg rezultata strategu Samobora su predstavljale ozljede.

Cijelu jesen smo se mučili s nedostatkom kadra, svaku utakmicu nas je bilo 4 do 5 van stroja. Posebno je ispaštala obrana bez standardnih Pavlovića i Raića, a ni vezni red nije bio kompletan odsustvom Puškarića i Horvata.

S tim u vezi usmjereni su pogledi na pojačanja koja bi pojačala konkurenciju ili produžila klupu, a "prvenstveno ćemo ih tražiti u okolnim klubovima, među igračima koji su već nastupali za ovaj klub

Koje igrače osjenjujete kao najkorisnije za momčad?

Po meni, najzaslužniji za ovaj uspjeh su Brujić, Grgečić i Hainešek koji su vukli momčad kad nije išlo. Tu svakako moram pridodati golmana Štefkovića, ali i nekolicinu juniora koji su uskakali na mjesto ozlijeđenih i kojima nije bilo lako igrati dvije utakmice vikendom, za seniore i u svojoj konkurenciji.

A suradnja s upravom?

Na suradnju s rukovodstvom kluba nemam zamjerki, nitko me ne "maltretira", niti imam imperativ da netko igra ili ne igra. Donosim odluke sam i gledam interes kluba koji je na prvom mjestu.

Tko su najveći konkurenti za prvo mjesto?

Između te tri momčadi će se tražiti konačni pobjednik. Mala prednost ide na našu stranu zbog bodovne prednosti, ali i zato što smo mi već odradili svoju obvezu gostovanja kod njih. Naravno, mislim i da imamo potrebnu igračku kvalitetu i sve ostale uvjete za tron.

Samoborci će ovih dana odraditi još poneki trening, zatim slijedi raspust do sredine siječnja, kada slijedi okupljanje i brušenje forme, a sve u cilju da se ulovi toliko željena 3. liga.

Matija Milić

 

Trener NK Samobora Zdenko Jedvaj optimistički gleda na mogućnost osvajanja naslova prvaka

Arhiva 2010

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002