10.05.2010.

Dubravka Tunjić, šefica stručnog stožera ŽRK Samobor

Presudan je uporan rad

 Dubravka Tunjić, šefica stručnog stožera ŽRK Samobor

Nakon potvrde promocije u 1. ligu kratko smo razgovarali sa šeficom stručnog stožera Dubravkom Tunjić. Nismo htjeli o planovima, jer je za to još prerano, budući da formalno ni ova sezona nije još završila. O tome ćemo pred početak prvoligaške sezone. Ovaj puta smo se podsjetili na put koji je klub prošao u proteklom razdoblju.

Čestitke na promociji u prvu ligu. Sve sada izgleda lijepo i vlada pomalo euforija među navijačima, ali moramo se vratiti na početke, na "rudarski" posao i selekciju koja je krenula prije osam-devet godina, kada se stvarao temelj sadašnje organizacije kluba.

Zahvaljujem na čestitikama. Taj "rudarski" posao neće ni prestati, jer uvijek se mora kontinuirano raditi, najviše kroz trening, i svake sezone ići korak po korak. Imamo još jednu utakmicu protiv Senie (15. svibnja) i za nas ovo prvenstvo još nije gotovo, makar smo protiv Rudara iz Labina ostvarili uspjeh i potvrdili ulazak u 1. ligu. Međutim, sportski je otići i odraditi posao do kraja, a onda ćemo još trenirati do kraja šestog mjeseca, kada će cure dobiti malo odmora te plan i program priprema. Kada vidimo kada će početi prvoligaška sezona onda ponovno krećemo raditi, ponovno počinje taj "rudarski" posao.

Ono što smo i prije uvijek naglašavali to je da je ovaj uspjeh postignut zahvaljujući bazi domaćih igračica i da je to put kojim se nastavlja i dalje.

Istina, 2002. godine smo krenuli u projekt škole rukometa i to je sada ta generacija kadetkinja u kojoj su i igračice koje su i prije poniknule u klubu, ali nisu puno starije. Mogu reći da je u ekipi više od 90 posto naših igračica. Prije dvije godine nam se pridružila Matea Balaško, koja je došla iz Lokomotive kao mlada, perspektivna igračica, a u drugom dijelu ove sezone želju da nam se pridruži iskazala je Lana Avdibašić, također mlada rukometašica iz Lokomotive. Mi ćemo i dalje nastojati da ta naša baza domaćih igračica u prvoj ekipi ostane i da s njom krenemo dalje.

Prvoligaške obveze su i ekipe u mlađim kategorijama. ŽRK Samobor tu nema nikakavih problema, jedino se može pretpostaviti da će rad s tim djevojčicama i kadetkinjama biti još i žešći?

Rad s mlađim kategorijama mora biti još i žešći i, najvažnije, dugotrajan. To će biti samo nastavak cijelog programa, koji već postoji, te nastavak rada s prvom ekipom. Za mlađe kategorije ćemo otvoriti još dodatne termine, napravit ćemo selekciju i tu bazu proširivati s još boljim radom, kako bi ŽRK Samobor u dužem razdoblju imao širinu u igračkom kadru. Jedini problemi, što se tiče treniranja, nastaju zbog fakultetskih obveza pojedinih igračica pa se bojim da neće moći redovito dolaziti na treninge, jer sadašnji način studiranja podrazumijeva i kasna večernja predavanja, ispiti su subotama i slično. Dakle, može nam se dogoditi da nam zbog ispita neke subote mogu nedostajati jedna ili dvije igračice. Ali, naglašavam, nećemo posustati u radu, jer samo se upornim radom može napredovati, budući da prva liga ne trpi improvizacije.

Za kraj pitanje osobne naravi. Kako je biti najboljim trenerom u izboru Samoborskog športskog saveza?

To je predivno, ne mogu vam ni opisati kako se osjećam. Možda se to i ne vidi. Kada dođe utakmica onda se vidi samo taj šlag na torti, ali trebalo je tu tortu prije pripremiti, ispeći. Eto, u radu sam uvijek išla težim putem, odlučili smo se za dugotrajan rad s djevojkama iz Samobora pa je zbog svega toga i moje zadovoljstvo veće i potpunije.

M.Š.

 

Dubravka Tunjić, šefica stručnog stožera ŽRK Samobor

Arhiva 2010

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002