04.09.2010.

Šefica stručnog stožera ŽRK Samobor Dubravka Tunjić

Svi će dati svoj maksimum

Šefica stručnog stožera ŽRK Samobor Dubravka Tunjić

Nakon 12 godina ženski prvoligaški rukomet ponovno se vraća u Samobor. U povijesti samoborskog sporta ostat će zapisano da u ovoj sezoni ŽRK Samobor nastupa u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi. O tome kako su tekle pripreme za novu sezonu govori šefica stručnog stožera Dubravka Tunjić.

Mi smo s pripremama krenuli 26. srpnja. Djevojke su imale aktivan odmor, jer su dobile plan individualnih predpriprema, a sada smo u završnoj fazi i čekamo 9. rujna i nastup u prvom kolu u Rijeci protiv Zameta.

U razgovoru na kraju prošle sezone rekli ste da računate da isti kadar koji je osvojio naslov u 2. HRL zapad, uz ciljana pojačanja na pojedinim pozicijama. Ta se najava i ostvarila, okosnica momčadi i dalje su djevojke koje su ponikle u klubu.

- Na kraju sezone rekli smo da je prava snaga i dalje u nama i našoj kolektivnoj igri pa će to, dakako, i sada ostati osnova svega, jer nam je i dalje cilj dati šansu djevojkama koje su osigurale ulazak u 1. ligu. Što se tiče ciljanog popunjavanja pozicija, učinili smo minimalno proširenje, jer je 1. liga jača, više je kola i ritam igranja je srijeda – subota. Stoga smo htjeli osigurati širinu, a nju smo dobili s vanjskom igračicom Marinom Bazzeo (koja je igrala u Trešnjevci, Sesvetama i zadnju sezonu u Zaprešiću) te vratarkom Lidijom Radovanić, djevojkom iz Bregane koja je došla na moj nagovor kao pomoć, a zadnje nastupe imala je u 1. slovenskoj ligi.

Koji je cilj ŽRK Samobor u ovoj sezoni?

U svakom slučaju naš je cilj ostanak u ligi. Želim tu odmah naglasiti da ćemo u svaku utakmicu ići maksimalno, sa željom ostvariti što bolji rezultat i što bolje mjesto na tablici, ali nikad se nisam željela opterećivati tim brojkama i vezanjem uz pojedino mjesto na tablici. Ekipe koje su ušle s nama u 1. ligu dovele su više novih igračica pa ćemo tek vidjeti kako će one funkcionirati u prvenstvu. Tu će, naravno, odskakati Podravka, Lokomotiva, Trešnjevka i Arena, a mislim da svi mi ostali imamo podjednake šanse i da će biti izuzetno teško i izjednačeno prvenstvo.

Jedna od bitnih stvari je i organizacijski dobro posložen klub te rad s mlađim kategorijama. Što njih čeka?

Već smo i prije naglašavali da imamo posložen rad s mlađim kategorijama. Mi imamo 94. i 96. godište koje će igrati državnu ligu, 98. godište će također igrati u svom rangu, uz dvije grupe "minića". Svjesni smo da moramo imati što veću bazu igračica i zato smo povećali broj termina za treninge i broj igračica u mlađim kategorijama. Moramo i dalje puno raditi da bi se iz godinu u godinu popunjavao kadar vlastitim igračicama. I u razgovorima prije deset godina rekli smo kako očekujemo da naše vlastite igračice budu oslonac kluba i sada smo došli u tu fazu. Uz ciljani rad i selekciju, kao i uz podršku uprave kluba, pokazali smo da je to moguće napraviti. I sada pozivamo sve djevojčice da dođu u našu školu rukometa, neka nam se pridruže, a pozivam i sve prijatelje kluba da dođu i podrže nas. Neka ne budu previše kritični, jer ovim djevojkama je ova sezona izazov i potrebna im je podrška i kad bude osmijeha i kada bude suza. To su još mlade djevojke kojima je potrebno vrijeme da sazriju, i fizički i psihički, za napore prvoligaškog natjecanja.

M.Š.

Puna podrška klubu

Već se sada s nestrpljenjem očekuje prvo domaćinstvo samoborskih rukometašica 15. rujna protiv Umaga u dvorani škole Bogumila Tonija. Ovo je i poziv prijateljima rukometa u Samoboru i okolici da dođu navijanjem podržati djevojke. Na susret pozivaju i jumbo plakati u gradu, koji su samo jedan od noviteta koje je uprava kluba pripremila za novu sezonu. Moramo reći i da je Izvršni odbor ojačan kooptiranjem novih članova koji će pomoći stabilnom funkcioniranju kluba, a uprava ŽRK Samobor zahvaljuje i svim sponzorima koji su prepoznali projekt prve lige i dali podršku klubu. Među njima su i Grad Samobor, predvođen gradonačelnikom Krešom Beljakom, kao i Samoborski športski savez, koji su od prvog dana obećali pomoć i obećanje ispunili.

 

Šefica stručnog stožera ŽRK Samobor Dubravka Tunjić

Arhiva 2010

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002