17.07.2018.

Odabrani kandidati za 15. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Čujemo se u rujnu!

Odabrani kandidati za 15. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Prosudbena komisija 15. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom): Darija Auguštan, sopran, Marija Bašić, violina, Arsen Dalibaltayan, klavir, FLAM-A DUO, udaraljke (Louis Camacho Montealegre (Španjolska), Francesco Mazzoleni (Italija), Katarina Kutnar, violina i Trio MaseiV (Ivan Andrijević, klarinet, Marko Biškup, klavir, Sebastian Tarbuk, fagot).

Koncerti odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 43. Samoborske glazbene jeseni, i to 23 i 24. rujna u Samoboru, a završna večer 15. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika uz Cantus Ansambl bit će 26. rujna u župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove godine osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu 15.000 kuna, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla, kao i nova kompozicija za pobjednika natjecanja i Cantus Ansambl, koju će prema narudžbi SGJ napisati Davor Bobić, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2019. Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7.500 kuna i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2019. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

R.G.

 
17.07.2018.

Izložba Pricinih djela u Gradskoj galeriji Labin

Nastavak obilježavanja 100. godišnjice rođenja Zlatka Price

U petak, 6. srpnja, u labinskoj Gradskoj galeriji otvorena je izložba Zlatka Price pod nazivom Plavi paviljon. U lijepom galerijskom prostoru izložena su djela iz fundusa Pricine donacije Gradu Samoboru kao plod suradnje kustosica Galerije Prica POU Samobor i Gradske galerije Labin POU Labin, Nikoline Šimunović i Tee Bićić.

Izložbu je postavila povjesničarka umjetnosti Branka Arh, a odabrala je publici predstaviti Pricin Tarski ciklus. Autorica ove izložbe je publici predstavila majstora kista, Zlatka Pricu, njegov životni i umjetnički put, te istaknula kako je izložba Plavi paviljon dobila naziv po jednoj njegovoj velikoj slici, koja sugerira boju i meditativni pristup sa čovjekom u središtu. U ovom je ciklusu Prica dosegnuo najozbiljnijega sebe, a kao samostalna cjelina prikazan je samo jednom, 1982. godine u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, naglasila je Arh.

Izložba je nastavak niza manifestacija kojima partneri - Zaklada Zlatko i Vesna Prica i Galerija Prica POU Samobor od 2016. godine obilježavaju 100. godišnjicu Pricinog rođenja, naglasila je upraviteljica Zaklade Marica Jelenić, uz koju su na otvorenju bili kustosica Nikolina Šimunović i član Zaklade Damir Šetin.

U nazočnosti brojne publike izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Labina Zoran Rajković, koji je naglasio kako je Pricina izložba središnji umjetnički događaj ovog ljeta u Labinu.

T.I.

 

Odabrani kandidati za 15. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Izložba Pricinih djela u Gradskoj galeriji Labin

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002